Zavřít reklamu

CEO Applu Tim Cook a CEO Facebooku Mark Zuckerberg se v pondělí vydali do Pekingu na každoroční summit poradců čínské univerzity Čching-chua, kde se mimo jiné setkali také s čínským prezidentem Xi Jinping.

Cook i Zuckerberg jsou v poradním výboru univerzity pro ekonomiku a management. Přestože mluvčí Applu odmítla komentovat plány a schůzky Cooka, Zuckerberg se o svůj výlet do Pekingu podělil s fanoušky přímo na sociální síti. Bohužel, nemáme ani ponětí, o čem trio diskutovalo.

„Každý rok je tento výlet skvělý způsob, jak udržet tempo s inovacemi a podnikáním v Číně. Dnes jsem se setkal se studenty, kteří pracují na AI startupech, které vytvářejí hudbu, diagnostikují onemocnění pomocí senzorů na vašem těle a tak dále,“ napsal Zuckerberg na Facebooku.

Facebook je v Číně zablokován od roku 2009. Apple se zase v zemi potýká s cenzurou App Storu a blokací LTE u Apple Watch Series 3. A v posledních týdnech jste mohli číst i o soudní bitvě mezi Qualcommem a Applem, přičemž Qualcomm žádá Čínu, aby zakázala výrobu iPhonů a iPadů v zemi. Je tedy možné, že se oba CEO setkali s čínským prezidentem, aby začali tyto problémy řešit.

Apple nedávno zřídil první datové centrum v Číně. Impulzem k jeho realizaci byl přísnější zákon o kybernetické bezpečnosti, který vstoupil v platnost v červnu. Ale na druhou stranu cupertinská společnost riskuje, že pokud urazí komunistické vedení, bude datové centrum uzavřeno.

tim-cook-sad-fb

Zdroj: Apple Insider

Dnes nejčtenější

.