Zavřít reklamu

Berete reklamy jako nutné zlo a v tu chvíli, kdy po desáté přeruší váš rozkoukaný film, byste všechny kreativce nejraději stáhli z kůže nebo alespoň podrobili nějakému hodně bolestivému mučení? Nebo alespoň občas oceníte ty vyvedenější kousky? Ať tak či tak, pojďte si nostalgicky zavzpomínat, jak mobilní operátoři v průběhu let propagovali své tarify. Někdy to stálo fakt za to.

V době prehistorické, kdy ještě neexistoval žádný Vodafone, T-Mobile ani O2, ale jen Eurotel, Paegas a Oskar, byly reklamy v mnoha ohledech jiné než dnes. Pamatujete například na spot, ve kterém jsme se proletěli nad malebnou českou krajinou a zároveň vyslechli desítky útržků z telefonních hovorů? Tato reklama na tarify Eurotel byla dokonce nejrůzněji parodována, a to i například v pořadu Česká soda.

Zapomenou nelze ani na Paegasovské reklamy, které doprovázel slogan „Nevaž se, odvaž se“. Mezi ty patřila i oblíbená vánoční na téma „nejlépe zabalený dárek“. Kampaň spočívala v tom, že jste od Paegasu mohli dostat telefon s předplacenou kartou Twist ve stylovém batohu Reebok.

S povedenými a zároveň velmi humornými reklamami přišel samozřejmě také Oskar. Mezi ty nejlepší patřily spoty: Robert a stopařka, ve kterém hrál Jiří Macháček, a pak také „Na WC byste čekat nechtěli“, jehož prostřednictvím se operátor navážel do faktu, že si jeho konkurenti účtují za volání různé ceny dle denní doby. Jistě si pamatujete také slavnou kampaň o tom, že na světě není nic jistého kromě nízkých cen u Oskara. Tu doprovázela scénka, kdy se návštěvník relaxačního centra dočká nemilého překvapení, když místo slečny Marcelky přijde někdo úplně jiný. V paměti vám určitě uvízli také vánoční soby s Petrem Čtvrtníčkem.

Přesuneme se do novověku, kde televizi aktuálně vévodí T-Mobile. Jeho kampaň na nové datové tarify s názvem „mraky dat“ je obzvláště vyvedená. Můžete v ní vidět, jak už je u operátora zvykem, Ivana Trojana, který vyměnil kopilota Fandu za pandu, a letušku Kateřinu Klausovou, která uklidňuje cestující na palubě letadla. Tomu předcházeli spoty z lékařského prostředí, kdy se maminkám narodily místo dětí nové telefony.

Mobilní internet hojně propaguje také Vodafone. Ten však vsadil na koncept: „Co není v hlavě, musí být v datech.“ Zasmát se tak můžete těžkostem žáčků při zkoušení u tabule i rodičů na třídních schůzkách. Troufneme si ale říci, že nás víc bavili “Kecky” a vtipné scénky s Pavlem Liškou.

Poslední z velké trojky, operátor O2, na to jde přes emoce. Téměř všechny jeho reklamní kampaně jsou založeny na myšlence „Když jste spolu, dáme vám víc.“ Tím se snaží upozornit na své výhodné balíčky sdružených služeb (internet, TV a mobilní tarify). Možná si ale vybavujete spíše sadu videí O2 Guru s Goldfišákem a Vydrákem.

mia-baker-322592

Dnes nejčtenější

.