Zavřít reklamu

Se startem předobjednávek iPhonu X odstartovaly ruku v ruce i snahy překupníků po celém světě se na nových jablečných telefonech obohatit. Prémiový telefon bude totiž kvůli složité výrobě v prvních měsících poměrně těžko dostupný a právě na to překupníci spoléhají. Nedočkaví zájemci jsou totiž schopni zaplatit téměř cokoliv.

Pokud jste v pátek ráno zkusili štěstí nebo jste dění okolo předobjednávkového šílenství jen sledovali, zřejmě jste postřehli, že se iPhony připravené na odeslání ke konci tohoto týdne vyprodaly takřka mrknutím oka. Za poměrně krátkou dobu se však dodání prodloužilo ještě více a zastavilo se až na pěti až šesti týdnech. Tak dlouhé čekání však někteří zákazníci prostě nepřekousnou a vymýšlí varianty, jak se k jablečnému telefonu dostat dřív. A právě v tuto chvíli přichází na řadu překupníci.

Mnohým z nich se totiž podařilo s notnou dávkou štěstěny iPhony X objednat již s dodávkou tento týden. Své štěstí se tak nyní pokouší na nejrůznějších místech přetavit ve finanční odměnu, kterou si podle sebe rozhodně rozhodně zaslouží. Své ceny se však nebojí vyhánět do extrémů a po jablečných “fanaticích”, kteří se nemohou dočkat, požadovat klidně i několikanásobek ceny, za kterou Apple telefony nabízí.

eBay je pro překupníky ráj

Například na eBay naleznete spousty inzerátů nabízejících iPhone X s kapacitou 64GB a dodáním tento pátek začínajících na zhruba 2000 dolarech, tedy nějakých 44 tisících korun. Ti odvážnější se pak nebojí říci o více než 3500 dolarů a zaúčtovat si nekřesťanských 700 dolarů za dopravu. Najdou se však i takoví experti, kteří si své iPhony X s kapacitou 256GB a potvrzeným dodáním 3. listopadu cení na 12 tisíc dolarů, tedy 264 tisíc korun.

iPhone-X-eBay-preorder-780x337

Už teď je jasné, že mnoho předražených nabídek své kupce nenalezne.I přes to se však někteří šílenci najdou a překupníkům zbohatnout dovolí. Neřaďte se mezi ně i vy. Svůj iPhone můžete ulovit i u některého z autoritovaných prodejců, kteří vás na jeho ceně nenatáhnou či si prostě a jednoduše počkejte na dodávku od Applu. Při nejhorší variantě dodání budete mít iPhone X alespoň jako pěkný vánoční dárek.

iphone X prekupnici

Dnes nejčtenější

.