Zavřít reklamu

Společnost Apple údajně propustila jednoho ze členů týmu, který se podílel na vývoji nejnovějšího iPhonu X. Propuštění následovalo poté, co dcera zmíněného zaměstnance umístila na web video, na němž iPhone X ukazuje.

Zveřejněním hands-on videa na YouTube došlo k porušení dohody o mlčenlivosti. Brooke Amelia Peterson umístila svoje video na svůj YouTube kanál minulý týden. Jednalo se o krátké záběry tehdy netrpělivě očekávaného iPhonu X, kde Brooke ukazovala například Apple Pay a pár nových, exkluzivních funkcí uživatelského rozhraní telefonu.

Video „In the wild“, pořízené v restauraci Caffe Macs v kampusu Applu, si rychle získalo pozornost široké veřejnosti i médií. Apple sice okamžitě vyzval k jeho odstranění a Brooke výzvu uposlechla, záběry se už ale dávno staly virálními. V sobotu nahrála Brooke na svůj youtubeový kanál video, v němž tvrdí, že její otec byl po incidentu ze svého postu vyhozen.

Zásady společnosti Apple striktně zapovídají jakoukoliv neoprávněnou dokumentaci nevydaného hardwaru, ať už se jedná o fotografie, videozáznamy nebo pouhý popis funkcí daného zařízení. Stejně tak je zakázáno neoprávněné natáčení v prostorách společnosti Apple.

„Apple ho propustil,“ říká Brooke ve videu. „Když pracujete pro Apple, je ve finále úplně jedno, jak dobrým člověkem jste. K porušování pravidel je nulová tolerance.“. Přísná pravidla Applu mají chránit nejen majetek společnosti, ale i bezpečnost zaměstnanců.

https://www.youtube.com/watch?v=XQzGKwjr_js

Telefon, který se objevil na videu, byl interní vývojářskou jednotkou, která obsahovala citlivé informace. V telefonu se nacházely například zaměstnanecké QR kódy, kódová označení produktů a interní software včetně aplikace Text Edit. Peterson starší pracoval před svým propuštěním kromě jiného například na designu bezdrátových obvodů. V prosinci se měl přesunout do nového kampusu Apple Park. Brooke Peterson uvedla, že její otec převzal plnou odpovědnost za sled událostí, a že její rodina nechová vůči společnosti žádné nepřátelství. Apple událost nijak nekomentoval.

iphone x fb

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.