Zavřít reklamu

Právní bitva mezi dvěma hlavními rivaly na trhu se smartphony ještě není zdaleka u konce, dokonce se rozšiřuje do osmého roku řízení. Ve věci jejího zahájení v dubnu 2011 předsedala soudkyně Lucy Kohová, která podle soudních dokumentů podaných ve středu elektronickou cestou naplánovala pětidenní obnovu řízení mezi 14. květnem a 18. květnem 2018.

Začátkem tohoto týdne Lucy Kohová nařídila, že je nezbytné provést nový proces, v rámci kterého by se určilo, zda je v pořádku pokuta ve výši 399 milionů dolarů, kterou má Samsung zaplatit Applu za porušení patentu.

Apple zažaloval Samsung za to, že okopíroval design iPhonu, konkrétně obdélníkovou přední stranu se zaoblenými hranami a mřížky barevných ikon na černé obrazovce. Pokuta byla nejprve stanovena na základě celkového zisku Samsungu z prodeje telefonů, které porušují patent, nicméně Samsung se proti tom ohrazuje a tvrdí, že suma by měla být stanovena pouze na základě jednotlivých komponent, jako jsou přední kryt či displej.

Případ se řešil až u Nejvyššího soudu, který doporučil Odvolacímu soudu USA, aby přehodnotil výši pokuty, kterou má Samsung zaplatit. Během soudní bitvy se případ opět vrátil na Okresní soud v severní Kalifornii, kde v roce 2011 začal.

Původně měl Samsung zaplatit 1 miliardu dolarů, ale nakonec byla částka snížena právě na 399 milionů dolarů. Uvidíme, zda soud ještě částku nějak upraví.

apple-vs-samsung-android

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.