Zavřít reklamu

V létě jsme vás informovali, že se Apple začal ve spolupráci se společností Cochlear zabývat vývojem kochleárního implantátu, který bude jednoduše propojitelný s iPhonem a sluchově postiženým lidem umožní daleko lepší fungování v běžném životě. Snaha obou společností se nakonec zúročila a svůj implantát včera představily.

Jak už jsem naznačil v úvodním odstavci, produkt Nucleus 7 je primárně určen pro uživatele s těžkým sluchovým postižením. Uživatelé budou díky němu moci poslouchat hudbu, podcasty, sledovat videa či telefonovat prakticky bez omezení. Jediné, co k tomu bude potřeba, je spárovaný iPhone. Zajímavé je, že je tento implantát vůbec prvním, který možnost spárování s iPhonem nabízí. Zároveň se pyšní prvenstvím nejmenšího a nejlehčího kochleárního implantátu na trhu.

Apple si na dostupnosti svých produktů zakládá

Z úspěšného vytvoření tohoto produktu jsou podle všeho v Applu nadšení. Manažerka politiky globální dostupnosti produktů Applu Sarah Herrlinger například prohlásila, že se na tomto poli Apple angažoval již řadu let a úspěch pro něj byl velmi důležitý. “Považujeme to (dostupnost produktů všem lidem – pozn. red.) za jednu z našich základních firemních hodnot. Vynaložili jsme značné množství času a energie, aby mohl naše výrobky používat každý,” prohlásila.

V první vlně bude nový Nucleus 7 dostupný pouze v Austrálii, v dalších měsících se pak rozšíří do zbytku světa. Snad si tedy najde mezi sluchově postiženými uživateli oblibu a ulehčí jim život alespoň do té míry, do jaké Apple usiloval. Přínosem by to pro ně rozhodně bylo.

Apple-kochlearni-implantat-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.