Zavřít reklamu

Prémiový iPhone X, jehož cena v USA začíná na 999 dolarech (v České republice na 29 990 korunách), se stal nejdražším iPhonem vůbec. Sice některé zákazníky odrazuje zaplatit tak vysokou částku za mobilní telefon, ale neuvědomují si, že za takovou každodenní kávu zaplatí ve skutečnosti mnohem více. Až tedy budete přemýšlet nad tím, zda investovat téměř 30 000 korun do mobilu, vzpomeňte si na to, že pití kávy vás vyjde o polovinu dráž.

Spousta lidí v USA je navyklá, že chodí každé ráno na kafé do Starbucks, přičemž káva zde vyjde na 3 dolary. Business Insider provedl průzkum, ze kterého vyplývá, že za iPhone X zaplatíte denně pouze 1,57 dolaru. Jak na to přišel?

V USA majitelé smartphonů používají svůj telefon v průměru 22,7 měsíců, než přejdou na novější. Pokud bychom to tedy rozpočítali na dny, potom vás 64GB iPhone 8 vyjde každý den na 1,10 dolaru, což je třikrát méně než káva ve Starbucks. A co se týká 64GB iPhonu X, ten vyjde na den 1,57 dolaru, což je stále přijatelnější částka než 3 dolary za kávu.

Business Insider konstatuje, že běžný uživatel smartphonu se dotýká svého přístroje více než 2 600krát za den, z čehož vyplývá, že smartphone je i mnohem užitečnější než taková káva. Pokud vezmete v úvahu tyto věci, potom si můžete říct, že utrácíte mnohem více peněz za věci, ze kterých nemáte takový požitek, jaký byste měli z iPhonu X. Stejně tak je ve zprávě uvedeno, že vás filmová platforma Netflix na den vyjde 0,79 dolaru.

iPhone X vs Coffee netflix
iPhone-X-In-Hand FB

Dnes nejčtenější

.