Zavřít reklamu

S příchodem iPhonu 7, který dal sbohem sluchátkovému konektoru, se trh s bezdrátovými sluchátky rozjel na plné obrátky. Mezi Apple uživateli patří k těm nejoblíbenějším bezesporu AirPods. Jejich cenovka je ale nastavena poměrně vysoko a ne každý je ochotný za bezdrátová sluchátka utratit pět tisíc korun. Existují však levnější alternativy a na jednu takovou se v dnešní recenzi podíváme – přivítejte Cellularline Mosquito.

Bezdrátová sluchátka Mosquito od Cellularline se nesou ve stylu sluchátek BeatsX, jen jsou o pár tisícovek levnější. Ceně ale pochopitelně odpovídá kvalita, a to i po stránce zpracování. Pecky jsou spojeny krátkým kabelem, který si dáte za krk a u pravého uchat pak máte na kabelu k dispozici ovladač, ve kterém je mimo jiné skrytá i baterie. Na ovladači nalezneme trojici tlačítek – středové tlačítko pro zapnutí/vypnutí sluchátek a pozastavení/spuštění hudby, a dále pak dvě tlačítka pro regulaci hlasitosti a přeskakování skladeb. Všechny funkce tlačítek jsou k dipozici i na iOS.

Pod tlačítkem pro snížení hlasitosti je ukrytý LED indikátor, který reaguje na zapnutí/vypnutí sluchátek, bliká při spárování a informuje vás také o nízkém stavu baterie i během jejího nabíjení. Za zmínku ještě stojí, že na bocích ovladače se nachází mikrofon a na druhém pak micro-USB konektor pro nabíjení.

Cellularline Mosquito bezdratova sluchatka

Samotné pecky jsou kovové a působí skutečně kvalitním dojmem. Navíc jsou magnetické, tudíž pokud zrovna neposloucháte hudbu, ale chcete si nechat sluchátka na krku, pak k sobě stačí pecky jen připnout. Vzhledem k tomu, že se jedná o klasická špuntová sluchátka, najdeme na konci pecek gumové špunty, které je možné samozřejmě sundat a vyměnit. Ke sluchátkům jsou přibaleny další dva páry špuntů v různých velikostech, tudíž vybrat si může skutečně každý. Dodávané špunty jsou o něco tvrdší, než bývá zvykem, ale rozhodně postačí.

Cellularline Mosquito bezdratova sluchatka 2

Výdrž baterie

Čím vás Cellularline Mosquito možná překvapí, je výdrž. Uvnitř ovladače se skrývá baterie o kapacitě 160 mAh, která zajistí poslech hudby přibližně na 4 hodiny, což není špatná hodnota. Ještě lepší je ale 5hodinová výdrž při volání. Pro srovnání, AirPods vydrží maximálně dvouhodinový hovor. Z úplného vybití se sluchátka skrze přibalený micro-USB kabel nabijí přibližně za hodinu. Dobrou zprávou je, že přesnou výdrž vidíte na iPhonu v sekci s widgety stejně jako v případě AirPods, BeatsX a dalších.

IMG_0550

 

Zvuk, mikrofon a dosah

Po stránce zvuku na tom Mosquito nejsou nijak světoborně. Jak už jsem naznačil na začátku, kvalita odpovídá ceně a u zvukového projevu to platí obzvlášť. Nerozumějte ale tomu tak, že sluchátka hrají nějak extrémně špatně, jen vás jednoduše moc nepřesvědčí. Nicméně basy musím pochválit, ty podávají Mosquito poměrně obstojně. Co se výšek týká, tak ty jsou někdy až přehnané a zpěv nebo spíše mluvené slovo při poslouchání rapu zní jakoby z povzdálí resp. něčím zastřený.

Sluchátka disponují i mikrofonem a tudíž skrze ně můžete bez problému volat. Kupodivu mikrofon není vůbec špatný a druhá strana vás slyší nahlas a zřetelně. Kvalitu jsem srovnával s AirPods a až na drobnosti je téměř srovnatelná, což mě překvapilo. Jedinou nevýhodou při volání skrze Mosquito je, že jakmile přestanete mluvit, tak mikrofon rázem utne svoji činnost a druhá strana náhle slyší jakýsi zásek, jako kdybyste mikrofon vypnuli nebo nějak přikryli. Na kvalitě hovoru se to ovšem nijak nepodepíše.

Sluchátka se mohou pochlubit Bluetooth v poměrně aktuální verzi 4.1, která zajišťuje především úsporný přenos, ale i lepší dosah. O výdrži jsme si již pověděli, ta je poměrně slušná, dosah je ale na tom o něco hůře. Výrobce garantuje 10 metrů, jedná se však o skutečně přímý dosah na volném prostranství. Osobně jsem se doma dostal maximálně na 5 metrů, pak už mi začala přehrávaná skladba vynechávat a musel jsem se opět přiblížit k telefonu.

Závěr

Cellularline Mosquito jsou naprosto ideální pro ty, co ke svému iPhonu hledají bezdrátová sluchátka, ale nechtějí za ně utratit vysokou částku a zároveň je chtějí používat především v hromadné dopravě nebo během cesty z/do práce po rušné ulici, kdy nepotřebují nijak oslňující kvalitu zvuku. Magnetické pecky svým zpracováním, vzhledem a kvalitou zaujmou, kabel a přepínač už o něco méně. Tak či onak se ale jedná o dobrý kompromis za zajímavé peníze pro nenáročné uživatele.

  • Sluchátka Cellularline Mosquito si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha
Cellularline Mosquito bezdratova sluchatka FB

Dnes nejčtenější

.