Zavřít reklamu

Stejně jako roste počet aplikací v App Store, roste i průměr utracených peněz, kteří jsou za ně schopni lidé utratit. Podle nejnovějšího výzkumu společnosti Sensor Tower se však tento trend v příštích pár letech ještě znásobí a v App Storu necháme daleko peněz než nyní.

Výzkum, který si dal za cíl odhadnout výdaje průměrného Američana v App Storu v roce 2020, vycházel hlavně z údajů z minulých let. Z těch je totiž jasně patrná opravdu silná vzestupná tendence utracených peněz. Skvělým důkazem může být například to, že se od roku 2012 výdaje za App Store v USA do letoška zpětinásobily a to ještě ani není konec roku. Pokud by dodržovala společnost podle výzkumníků stejné tempo, měla by se průměrná roční útrata v roce 2020 pohybovat okolo 88 dolarů, což je při dnešním kurzu něco málo přes 1900 korun.

A za co se bude podle výzkumníků nejvíce utrácet? Nedílnou součástí útraty budou samozřejmě i nadále hry a mikrotransakce v nich. Ty totiž představují i nyní něco kolem 70 % všech příjmů z App Storu. Tento trend však jen tak neupadne a do budoucna ještě o něco povyroste. Dalším zdrojem příjmu by pak měly být různé streamovací služby či zábavné softwary. Ty by však měly v celkovém zúčtování představovat jen zhruba 10 – 15 %. Zbytek pak uživatelé utratí za navigace či podobné nástroje.

sensor-tower-iaps

Vývojáři si mnou ruce

Říkáte si, že je umístění dobré hry do App Storu výhodný byznys? To si pište! Při kvalitním naprogramování a promyšleném umístění různých mikrotransakcí si vyděláte opravdu slušné peníze. A i na to už mají vývojáři své know-how. Před nedávnem se totiž vyrojily zvěsti o tom, že si japonští programátoři naprogramovali software, který na základě strojového učení předvídá, jak dlouho budou hráči hru hrát, jaké úrovně mohou v různých variantách postupu dosáhnout či kolik peněz jsou ochotni v různých úrovních utratit. Vytvoření výdělečné hry je pak díky podobným hračkám pro profesionály brnkačka.

Není se tak čemu divit, že se na tyto vývojáře obrací společnosti z celého světa, aby jim s jejich hrami a výdělky z nich pomohly. Udržet utrácející hráče při hraní či přinutit k podobným transakcím nové totiž není mnohdy vůbec jednoduché.

A co vy, kolik jste schopní/ochotní v App Store utratit? Jste vášnivými nákupčími, či se nad každým nákupem dvakrát rozmyslíte a mnohdy ho nakonec ani nedokončíte? Podělte se o to s námi do komentářů, ať si můžeme udělat obrázek i o naší nakupovací nátuře.

app store

Dnes nejčtenější

.