Zavřít reklamu

O tom, že se spoluzakladatel Applu Steve Wozniak nebojí jablečnou společnost čas od času pěkně zkritizovat, nemůže být sporu. Kritickými poznámkami na její adresu totiž v posledních měsících a letech skutečně nešetří. Jinak tomu nebylo ani před pár dny, kdy se ho zpravodajci z CNBC vyptávali na iPhone X.

Když byl Woz dotázán, zda si půjde třetího listopadu zakoupit nový iPhone X, tedy pokud ho samozřejmě ještě nemá, odpověděl, že ne. Podle jeho slov je nyní spokojený se svým iPhonem 8, ani z něj však nebyl nejspíš u vytržení. “iPhone 8 je pro mě stejný jako iPhone 7, který byl pro mě stejný jako iPhone 6,” řekl. Těžko však říci, zda to Woz myslel tak, že se Apple inovativně nikam neposouvá či tak, že je s jeho telefony pořád stejně spokojený a žádný model ho nezklamal.

Má strach z Face ID

Ze slov, která vyřkl vzápětí, to však vypadá spíše na druhou variantu. iPhone X totiž bude první iPhone, na který neupgraduje, protože se zkrátka jeho funkcí bojí. Není například přesvědčen o tom, že se jablečným inženýrům skutečně podařilo vyladit Face ID k dokonalosti. Proto bude radši fungování iPhonů X zprvu pouze sledovat a poté se rozhodne, zda pro něj má přechod smysl či nikoliv. Jeho manželka se však na iPhone X chystá, takže bude mít veškeré poznatky a sledování hned z první ruky.

Ačkoliv jsme na poměrně silná slova a pochybnosti od Steva Wozniaka vcelku zvyklí, strach z iPhonu X je možná trochu zarážející. Je jasné, že nemá do práce jablečné společnosti už takový vhled a že vazby, které na některé zaměstnance měl, se pomalu vytrácí. Přesto bych od jedné z největších ikon Applu čekal spíše slova povzbudivá a plná důvěry, než strachu ze selhání produktu. Snad se tedy Woz (a většina analytiků z celého světa) mýlí a iPhone X nám všem po spuštění prodejů vyrazí svými kvalitami dech.

Steve Wozniak

Dnes nejčtenější

.