Zavřít reklamu

Před pár hodinami jsme vás informovali o tom, že se dnes provozní ředitel Applu Jeff Williams sešel se zástupci Foxconnu, se kterými debatoval o výrobě iPhonu X. Primární cíl jeho cesty do Taipei však nebyla návštěva Foxconnu, ale účast na oslavách 30. výročí založení hlavního výrobce jablečných čipů, společnosti TSMC. Ta už vyrábí pro Apple jeho čipy sedm let a i díky ní jsou teď jeho výrobky tam, kde jsou.

Jablečná společnost si je samozřejmě důležitosti tohoto partnera velmi dobře vědoma a vztahy s ním udržuje více než dobré. Ostatně, sám ředitel TSMC Morris Chang nazval vztahy s Applem jako velmi intenzivní. Není se tak čemu divit, že se Jeff této významné události zúčastnil. Později si ho pak odchytli zpravodajci z agentury Reuters a vyzpovídali ho, co pro Apple spojenectví s tímto dodavatelem znamená a jak důležité vůbec je.

Umělá inteligence je budoucnost

Williams se krom slov chvály rozpovídal i o tom, jak jsou i díky této společnosti schopni rozvíjet funkce umělé inteligence. Tu už má Apple prý zvládnutou natolik, že se přeměnila “z přístroje myslícího za sebe” na umělou inteligenci vyššího smyslu či širšího využití. Telefon je v tomto ohledu jen velmi důležitou spouštěcí platformou.

To nejzajímavější však přišlo v zápětí. Jeff totiž řekl, že jsou v Applu v takovém bodě, kdy mohou začít umělou inteligencí krůček po krůčku měnit svět. První zastávkou by mělo být podle něj zdravotnictví, které by potřebovalo oživení a vylepšení jako sůl. Umělá inteligence by měla veškeré úkony v něm značně urychlit a usnadnit práci zdravotnickému personálu. Ten by měl díky ní získávat veškeré informace a analýzy či diagózy mrknutím oka a šetřit tak mnohdy drahocenný čas.

Uvidíme tedy, zda se plány jablečné společností svou umělou inteligencí zlepšit svět podaří. Jelikož jsme vás však před pár dny informovali o tom, že se možná v budoucnu Apple nemocnic opravdu dočkáme a víte od nás i to, že je jablečná společnost ve sledování zdraví svých pacientů opravdu velmi zainteresovaná, příchod umělé inteligence do zdravotnictví se jako nereálný cíl nezdá. Nechme se tedy překvapit, třeba bude ta největší inovace Applu v historii právě tento projekt.

umělá inteligence

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.