Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že je výroba iPhonů X pořád nesmírně pomalá a Apple jich stihne na samotné zahájení prodejů připravit asi jen dva až tři miliony. Je tedy jasné, že se v tomto ohledu musí v dodavatelském řetězci jablečné společnosti něco změnit a probléme, které výrobu iPhonů X provázejí, co nejrychleji odstranit.

Na tom však podle posledních informací Apple opravdu usilovně pracuje. Dnes se jeho přední představitel Jeff Williems dokonce sešel z hlavami Foxconnu, ve kterém se iPhony X a iPhony 8 Plus kompletují. Je tak více než jasné, že bylo na pořadu dne hlavně řešení problému s iPhonem X.

Výrobní krize nekončí

Ačkoliv jsou účastnici schůzky pravděpodobně vázáni mlčenlivostí a nic z toho, co bylo v Taipei řešeno se na veřejnost nedostane, analytici a weby celého světa mají celkem jasno. Foxconn podle nich za vzniklé potíže s výrobou nemůže, protože jsou problémové komponenty dodávány jinými společnostmi, a jednání tak směřuje spíše k tomu, aby společnost úsilí při montáži nové vlajkové lodě zvýšila.

Všem je však jasné, že pokud Foxconn nedostane potřebné komponenty, iPhone X sestavit nemůže. Z kroků Applu tak můžeme vyčíst spíše bezmoc, která pramení z krátícího se času do spuštění prodejů. Pokud by se totiž černé scénáře naplnily a iPhony X budou skutečně nedostatkovým zbožím, kýžený supercyklus prodejů se logicky nedostaví. A právě to by byl u telefonu, na jehož vývoji Apple pracoval přes pět let a investoval do něj spoustu úsilí i peněz opravdu značný problém. Tím spíš, když se iPhony 8 neprodávají tak jak by měly právě kvůli očekávání iPhonu X. Nechme se tedy překvapit, jak nakonec celá zápletka dopadne.

williams-gou

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.