Zavřít reklamu

Shishir Mehrotra, bývalý pracovník pro YouTube, dal před nějakou dobou největšímu internetovému serveru sbohem a založil se svým kolegou Alexem DeNeuiem nový Startup. Ten měl po několika desetiletích přinést revoluci mezi tabulkovými procesory, kterých je v dnešní době hafo.

Excel od Microsoftu se drží již pěknou dobu ve vedení, ale v nabídce jsou i jiné, jako například Numbers nebo LibreOffice cale. Když se ale na všechny podíváte, vypadají do jednoho všechny stejně a v podstatě i stejně fungují.

Coda by ale tohle všechno měla změnit. Nejen že editor poskytuje možnost spolupráce na projektu s různými uživateli, ale také poskytuje flexibilitu při přidávání složitých tabulek. Do dokumentů je možné integrovat další služby – například pokud napíšete do vzorce „GoogleDirekce“ objeví se Google mapa s přesnými pokyny.

Sloupce a buňky na které jsme si za desítky let používání klasických tabulkových procesorů navykli, se používají jen když vytvoříte tabulku, jinak software není nějak svázán a jeho plochu můžete proměnit v podstatě v cokoliv co lze zadat pomocí jazykových vzorců.

coda4

Zdroj: Theverge

Více bleskovek

.