Zavřít reklamu

Dnes a denně se setkávám s lidmi, kteří si před nějakým časem zakoupili své iPhony v domnění, že jim bude nejmenší možná kapacita bohatě stačit a teď jsou z jejich rozhodnutí smutní. Bohužel však není cesty zpět a možností, jak úložiště vašeho iPhonu zvýšit, moc není. Naštěstí pár řešení existuje.

Jednou z nejlepších variant v porovnání cena / výkon je bezesporu zakoupení flash disku s konektorem Lightning na jeho konci. Například takový SanDisk iXpand, který lze ve verzi 32GB sehnat za 1145 korun, vám službu rozhodně udělá. Díky aplikaci v App Store je navíc veškerá práce s ním více než jednoduchá. Zajímavým benefitem je i to, že na druhém konci flash disku nalezneme klasický USB 3.0 port. Pokud byste tedy na disk uložili například fotky a neměli jste na vašem počítači nastavenou synchronizaci pomocí iCloudu, přes flash disk je bez problému do počítače přenesete. iXpand můžete však využít i na přenos filmů, které by vám jinak zabírali v telefonu místo. Stačí ho jednoduše zasunout do telefonu a ve sledování filmů vám nic nebrání.

Pokud se vám však záloha a rozšíření paměti pomocí Lightning flash disku nezamlouvá, můžete zkusit zajímavou alternativu. SanDisk Connect Wireless Stick sice Lightning nedisponuje, nabízí zato Wi-Fi modul, díky kterému provedete zálohu bezdrátově. Jediné, co je k tomuto procesu potřeba, je mít produkt nabitý a připojený k internetu. To provedete jednoduše přes již zmíněný Wi-Fi modem, který se vám mimochodem bez problému připojí i na osobní hotspot z vašeho telefonu. Příjemná je i možnost spárování s více zařízeními. Pokud byste například potřebovali pracovat na nějakém týmovém projektu a své poznatky byste chtěli uložit na jedno úložiště, zvládnete na něj nahrát data až ze tří zařízení současně. Samozřejmě však můžete disk použít i jako klasickou flashku, kterou zapojíte přes klasické USB 2.0 do vašeho počítače či jiného zařízení s USB portem. Verzi se 32GB nyní seženete už za 812 korun, což je na produkt s podobnými funkcemi opravdu zajímavá cena.

Vidíte, možnosti, jak úložiště iPhonu nějakým způsobem rozšířit, přeci jen existují. Je však jen na vás, k jaké variantě se přikloníte. Ani u jednoho produktu však nebudete zajisté zklamaní.

ixpand fb

Dnes nejčtenější

.