Zavřít reklamu

Už příští týden odstartují předobjednávky na tolik očekávaný iPhone X. Podle analytiků se prémiový model stane nejoblíbenějším iPhonem vůbec. Dokonce se očekává, že zajistí největší celosvětový růst prodejů elektroniky (konkrétně smartphonů, tabletů a počítačů) od roku 2015.

Společnost Gartner provedla analýzu, ze které vyplývá, že celkové dodávky výše uvedených zařízení by měla v roce 2018 překročit hranici 2,35 miliard jednotek, což by byl v porovnání s loňským rokem nárůst o 2 %. Společnost navíc konstatuje, že iPhone X se bude velice dobře prodávat na trzích ve Spojených státech, Číně a západním Evropě, a to i navzdory vyšší pořizovací ceně 1 000 USD.

Pokud jde o smartphony, Gartner tvrdí, že celosvětový prodej bude pravděpodobně vyšší než 1,9 miliardy jednotek, což by bylo o 6 % více než v loňském roce.

Tím, že poroste prodej smartphonů, by mohly mírně klesnout prodeje počítačů o 4,4 %. Gartner naznačuje, že se trh s počítači zmenšuje.

Online průzkum ukazuje, že uživatelé jsou závislí jak na počítačích a tabletech, tak i na smartphonech. V průzkumu 40 % respondentů uvedlo, že pro každodenní činnosti (čtení, psaní e-mailů a sledování videí) používají počítač či tablet. Dalších 34 % dotázaných používá smartphone.

Výrobci počítačů a tabletů čelí jednomu velkému problému. Uživatelé častěji mění telefony než počítače a tablety.

Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo naznačil, že zákazníci si předobjednají více než 40 či 50 milionů jednotek.

iPhone X front FB

Zdroj: Cult od Mac

Dnes nejčtenější

.