Zavřít reklamu

Ačkoliv je třetí generace Apple Watch na pultech obchodů teprve krátce a většina světových recenzentů hodnotí verzi s LTE spíše záporně, podle průzkumů trhů a různých analýz to vypadá, že jsou opravdovým hitem.

Zpravodajci z CNBC získali zprávu analytika Daniela Ivese, který je o úspěchu Apple Watch 3 díky informacím, které zjistil, nadšen. Nové jablečné kukačky označuje za jakéhosi “měniče hry”, který vnese do nositelné elektroniky svěží vítr a ukáže, jakým směrem se bude v následujících letech ubírat.

Je více než jasné, že tím největším tahákem je v zemích, které jsou podporovány, připojení LTE. To dává i přes poměrně nepříjemné osekání, které hodinkám předurčuje funkčnost LTE pouze v zemi pořízení, mnoha uživatelům smysl. Osmdesát procent respondentů, kterých se Ives dotazoval, prý uvedlo, že je pro ně LTE velkým tahákem i přes dodatečné výdaje, které si operátoři za službu v hodinkách zaúčtují.

Dočkáme se revoluce?

Musíme si však uvědomit, že i přes velký úspěch, které Apple Watch v posledních letech zaznamenávají, stále představují pro Apple poměrně malou marži příjmů. Je totiž jasné, že ve srovnání s Macy či iPhony budou příjmy z nich o mnoho nižší. To ostatně potvrzuje i Ives. Dodává však, že by to ve výsledku nemuselo být vůbec na škodu. “Zatímco prodeje Apple Watch představují pro Apple v porovnání s ostatními produkty poměrně nízké příjmy, jsou velmi důležité pro jeho budoucnost. Díky nim může Apple pronikat ke svým zákazníkům a připravovat je na nositelnou elektroniku jiného druhu, které Apple Watch pokládají základy,” uvedl. Myslí si totiž, že se v budoucnu dočkáme nové produktové řady, která bude s Apple Watch úzce spojena. Ostatně, v případě AR brýlí či něčeho podobného je to klidně možné.

A co vy? Nechali jste se zlákat kouzlem nových Apple Watch 3 i přes to, že si u nás LTE neužijeme? A co si vlastně o budoucnosti Apple Watch myslíte? O své názory se s námi podělte do komentářů.

apple-watch-series-3-verge FB

Dnes nejčtenější

.