Zavřít reklamu

Ačkoli je iOS jeden z nejzabezpečenějších systémů vůbec, a to hlavně díky své uzavřenosti, jednou za čas se objeví chyba, která systému trochu sníží reputaci. V minulosti jsme vás už několikrát informovali o různých nedostatcích v zabezpečení, díky kterým bylo možné si na uzamčeném iPhonu zobrazit například všechny kontakty včetně čísel nebo se dostat do fotografií. Nyní se objevila další chyba podobného charakteru, a právě díky ní je možné si nechat zobrazit všechny fotografie v iPhonu a dokonce si je přeposlat k sobě.

Nedostatečné zabezpečení objevil původně iDeviceHelps a ani Apple o něm neměl zatím tušení. To mimo jiné dokazuje i fakt, že chyby lze zneužít nejenom na iOS 11.0.3, ale také na třetí betě iOS 11.1, která zavítala do světa teprve v pondělí. Obejít heslo nebo Touch ID je možné opět za pomoci Siri, která stála téměř za všemi podobnými zranitelnostmi. Pokud tedy asistentku od Applu na svém iPhonu či iPadu aktivovanou nemáte nebo ji máte zakázanou na uzamčené obrazovce, pak se vás problém netýká.

K provedení triku je zapotřebí mít přístup k iPhonu, který chcete „prolomit“ a použít ještě jeden další iPhone, iPad nebo iPod touch, protože je nutné provést audio FaceTime hovor. Díky němu a díky rychlým předepsaným odpovědím se lze dostat do zpráv, kde je potřeba napsat tři emotikony, poté aktivovat Siri, zhasnout zařízení, znovu provést hovor, opět přejít do zpráv a rázem máte přístup ke všem fotografiím.

Ve zprávách jsou sice vidět jen oříznuté náhledy snímků, jenže vybrané si můžete přeposlat skrze iMessage k sobě na iPhone a zobrazit si je v plné velikosti. Stejně tak i videa si lze přeposlat a přehrát si je. Na demonstraci chyby se můžete podívat na videu níže od EverythingApplePro. Pod ním pak nejdete zdrojové video.

Dnes nejčtenější

.