Zavřít reklamu

Pokud jste někdy zatoužili o stolním počítači od Applu a iMac vás svou cenou odradil, možná jste sáhli po klasickém Macu Mini. Ten je totiž jak svou cenou, tak rozměry velmi zajímavým zařízením, které všechny vaše touhy uspokojí. Jasně, musíte k němu připojit vlastní klávesnici, myš a monitor, na druhou stranu vám však nic neomezuje a vy jej můžete velice snadno přenášet prakticky kamkoliv. Zdá se však, že na tento praktický počítač trochu pozapomněl.

Včera uplynuly přesně tři roky od chvíle, kdy Apple svůj malý počítač naposledy aktualizoval. Touto aktualizací byla sice část fanoušků kvůli absenci podpory čtyřjádrového procesoru a dvou pevných disků zklamaná, nicméně na Mac Mini nezanevřela. Z části totiž doufali, že se jeho nová generace dočká velkých upgradů. To však ne a ne přijít.

Bez aktualizace je už tři roky

Je to trochu zvláštní. Mac Mini dostal vylepšený hardware v letech 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 a právě 2014, takže se v minulých letech nestalo, že by Apple svůj nejkompatibilnější počítač neaktualizoval déle než dva roky. Dokonce i sám Phil Schiller před pár lety řekl, že je Mac Mini nedílnou součástí portfolia počítačů od Applu a že jej Apple nemá v úmyslu zaříznout. O upgradu však též nepadlo ani slovo.

V kuloárech se sice šušká, že se v Cupertinu tajně na nové generaci, která přinese změnu v designu, pracuje, těžko však říci, zda jsou tato tvrzení pravdivá. Někteří se též domnívají, že se u něj dočkáme sedmé nebo osmé generace čipů Kaby Lake, které by jeho výkon solidně pozvedly. I tady se však bavíme spíše v rovině teorií.

Minimálně pro letošek se tedy nového Macu Mini s největší pravděpodobností nedočkáme. Rok 2018 však nereálným vůbec není. Nechme se tedy překvapit.

Apple mac mini FB

Dnes nejčtenější

.