Zavřít reklamu

Mrzí vás, že si na vašem Macu nezahrajete hry, které baví miliony uživatelů po celém světě na jejich počítačích s Windows? Nezoufejte. Díky novince, kterou se snaží už nějaký pátek vytvořit společnost nVidia, si v budoucnu na našich jablečných počítačích dopřejeme i ty nejnáročnější hry.

GeForce Now, jak svou službu nVidia nazvala, je zjednodušeně řečeno založeno na hraní na virtuálním počítači, které je přes internetové připojení streamovano do vašeho Macu. Na hardwaru jablečného počítače tím pádem skoro nezáleží. Veškeré těžké operace jsou prováděny mimo Mac na cloudu, ve kterém v podstatě hrajete. Mac je tak pouhým zprostředkovatelem zážitku a ovladačem.

Novinka by měla být integrována i do Steamu, Originu či Battle. net, ve kterých si mohou uživatelé své oblíbené tituly zakoupit a zahrát. Dříve zakoupené tituly si navíc už podruhé zakupovat nemusíte, což je určitě příjemný ekonomický benefit.

Zahrajete si i přes Wi-Fi

Pokud se vám to zdá šílené a myslíte si, že to nemůže fungovat, jste na omylu. Redaktor webu Appleinsider si vzal před pár měsíci tuto novinku na paškál a podrobil ji svému poměrně náročnému testování. A výsledek? Úchvatný. Na 12” Macbooku, který zrovna výkonem neoplývá, si užil plno zábavy a potvrdil, že pro optimální herní zážitek služba bez problému stačí. Ty největší pecky sice tato služba nerozdýchá, s valnou částí her však problém není. Velmi příjemným zjištěním je i fakt, že si plno zábavy užijete i při klasickém Wi-Fi připojení (pokud je samozřejmě rozumně stabilní a rychlé). Pro optimální zážitek je však samozřejmě lepší klasický kabel.

Pokud se tedy chcete na svém Macu odreagovat nějakou hrou, určitě tuto možnost zkuste. Služba je zatím ve zkušební verzi, takže je je jí stažení zdarma. Hry si však musíte zakoupit samostatně, což je v našich končinách zatím problém (lze to jen z USA a Kanady). Už od začátku příštího roku se však služba spustí na ostro a veškerá omezení zkušební verze (například již zmíněné pořizování her) opadnou. To, kolik budou hry stát, však zatím jasné není. Nechme se tedy překvapit, s jakými cenami na nás lidé z nVidie vyrukují a zda jimi své potencionální zákazníky neodradí. Byla by to totiž ohromná škoda, věc je to opravdu velice zajímavá.

nVidia GeForce Now macbook

Dnes nejčtenější

.