Zavřít reklamu

S nedávným příchodem nového macOS High Sierra si uživatelé všimli, že Apple už neumožňuje si opětovně stáhnout předchozí operační systém skrze záložku „Zakoupené“ v Mac App Store. Pro většinu majitelů Maců nepředstavuje tato novinka žádný problém, některým ale naopak může způsobit zbytečné problémy. Obzvlášť v momentě, kdy se budou chtít z určitého důvodu vrátit na starší generaci systému.

Že nejde o chybu, ale o záměr ze strany Applu, potvrdil i oficiální dokument společnosti, kde doslova uvedeno, že se macOS Sierra a novější nebudou zobrazovat v záložce „Zakoupené“. To nám jasně říká, že nové verze systémů už nejsou vázané na Apple ID, což zároveň přináší řešení problémů, které mohly nastat při prodání nebo darování Macu jinému uživateli. Zároveň ale nyní není možné Sierru z Mac App Store stáhnout a provést tak downgrade.

Nicméně OS X El Capitan, OS X Yosemite, OS X Mavericks a starší verze systému jsou stále v záložce zalistovány, a tudíž si je uživatel stáhnout může. Navíc Apple zveřejnil další dokument, kam umístil přímý link do App Store na OS X El Capitan. Právě zmiňovaný systém je pro některé starší Macy posledním dostupným systémem, a právě proto je stále možné jej stáhnout.

macos-sierra-fb-7

Dnes nejčtenější

.