Zavřít reklamu

Včera jste se mohli na našem webu dočíst o tom, že se Apple pravděpodobně pustil ve spolupráci s LG do výroby skládacího smartphonu. Ten se totiž už počátkem příštího roku chystá uvést Samsung a je tedy jasné, že ani jablečná společnost nebude chtít být dlouho pozadu. Informace, které jsme doposud měli, však nic moc nevypovídali a my jsme si z nich nemohli udělat přesný obrázek. To se však díky patentovým přihláškám, které Apple před nějakým časem podal, mění.

Z patentů, po kterých zapátrali redaktoři z webu BGR, toho vyčteme už na první pohled docela dobře. Apple v něm totiž své myšlenky vcelku detailně popisuje. Elektronické zařízení může podle něj dostat pružnou část, která umožňuje sklápění a to i přes displej. Na ten by Apple rád využil buď OLED nebo microLED technologii. Druhá zmiňovaná je však spíše v plenkách a těžko říci, zda by se v následujících letech podaří vytvořit na takové úrovni, aby se dala pro flexibilní displeje využít.

Jak si skládací iPhone představují redaktoři z idropnews:

Dočkáme se ohebných Apple Watch?

To však není jediné, co je na popisech patentů zajímavé. Jablečná společnost by je totiž nejspíše ráda použila i na své další produkty. V budoucnu bychom si tak mohli flexibilní displej užít například i na MacBooku, iPadu či Apple Watch. Právě jablečné hodinky by mohly být v tomto směru průkopníkem, protože se o nich ve spojení s microLED displeji hovoří poměrně dlouho. Ostatně, včerejší zpráva tvrdila, že se v Applu počítá s flexibilními iPhony až kolem roku 2020. Čas na testování flexibilních Apple Watch tu tak bezesporu je. Zkušenosti, které by na nich navíc Apple nabral, by byly jistě nesmírně cenné.

Největší bomba, která z patentů unikla, je však samotné ohýbání displeje. Apple je totiž přesvědčen, že zvládne vytvořit technologii, která půjde skládat jak dovnitř (jako nynější notebooky či klasické knihy), tak ven (jako hřbet peněženky). Uživatel by si tak mohl displej přizpůsobit podle své potřeby, což by bylo v některých případech opravdu skvělé řešení.

Přesto všechno musíme brát veškeré patenty se značnou rezervou. I když se nám můžou zdát úžasné, nikde není napsáno, že je jablečná společnost nakonec dokáže zrealizovat a do svých produktů umístit. Na druhou stranu nám však před pár dny designer Applu Jony Ive prozradil, že už v dílnách vznikají nové skvělé jablečné projekty. Proč by to tedy nemohly být zrovna flexibilní produkty, které změní pohled na klasickou elektroniku. Uvidíme.

Foldable-iPhone-Concept-Images1

Dnes nejčtenější

.