Zavřít reklamu

Severní část Kalifornie sužují lesní požáry, které si vyžádaly nejméně 24 lidských životů. Úřady se však obávají, že počet obětí ještě vzroste. Apple tak rychle na současnou situaci zareagoval a daruje 1 milion dolarů na pomoc postiženým oblastem.

Hasiči už od neděle bojují s požáry v kalifornské oblasti Wine Country. Oheň zabil nejméně 24 lidí a zničil více než 3 500 obytných a komerčních budov a je pohřešováno 436 lidí. Čísla pravděpodobně ještě porostou, protože ani dodnes hasiči nedokázali požáry zastavit.

Požáry vypukly severně od San Francisca a Cupertina, kde se nachází ústředí Applu. Jelikož se kouř šířil i jižně od okresu Napa do okolních oblastí, musely být některé firmy úplně uzavřeny, jelikož vstup do nich by byl možný pouze v plynových maskách.

Požáry v severní Kalifornii jsou nejhorší za posledních několik let. Tim Cook, který se v současné době nachází v Evropě, informoval na Twitteru o tom, že jablečná společnost daruje peníze na pomoc postiženým oblastem. K Applu se připojují i další technologické společnosti, například Facebook daruje 1 milion dolarů a Google 500 tisíc dolarů.

Apple v minulosti pomáhal už několikrát oblastem napadeným jinými přírodními katastrofami, například při nedávném ničivém hurikánu Harvey. Apple tehdy umožnil uživatelům darovat peníze i prostřednictvím iTunes.

napafire-800x473

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.