Zavřít reklamu

To, čeho jste se možná v hloubi duše obávali, se skutečně naplnilo. Po nafukujících se bateriích v iPhonech 8 Plus se začaly objevovat případy vadných baterií i u jejich menších kolegů. Případů jsou údajně desítky a stále přibývají. Apple má tak s bateriemi zřejmě opravdu problém.

Pamatujete si, jak jsme se před rokem smáli konkurenčnímu Samsungu za jeho vybuchující Note7? Asi nás právě za to doběhla karma. Nafukující baterie se sice s vybuchujícími smartphony srovnávat nedají, i tak však telefony znehodnotí a pokud budou přibývat,dobré to rozhodně nebude. Podle posledních zpráv už začaly baterie zlobit i prvním uživatelům v USA, na konec špatných zpráv to tedy úplně nevypadá.

Apple už problém řeší

Tak či tak už Apple závadu i u baterií v menším modelu potvrdil a začal se jí zabývat. Už teď je však prakticky jasné, že je příčinou výrobní vada. Bobtnající baterie si totiž jinak vysvětlit nelze. Zajímavé ale je, že baterie v iPhonech 8 vybobtnaly v pár případech už v originální krabičce, tedy ještě před samotným nabitím uživatelem.

I přes všechny poplašné zprávy však není důvod k panice. Počet takto závadných baterií je v porovnání s počtem kvalitně vyrobených opravdu mizivý a šance, že si právě vy jeden takový iPhone odnesete domů, je vskutku mizivá. Podobné problémy by se ale stávat Applu samozřejmě neměly a doufejme, že ani nebudou. U iPhonu X by byly podobné závady velmi nepěkným škraloupem, který by boom efekt, který kolem nové vlajkové lodi nastal, radikálně pošlapal. Snad si dal tedy Apple na bateriích pro X více záležet.

iphone 8 baterry

Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.