Zavřít reklamu

Na našem druhém webu jste se mohli v posledních dnech a týdnech dočíst o poměrně dost zajímavých informací o projektu, který chystá největší konkurent Applu – jihokorejský Samsung. Jeho ředitel se totiž před nedávnem pochlubil tím, že už brzy představí revoluční skládací smartphone, který by mohl změnit dosavadní vnímání mobilních telefonů. Kdo by si však myslel, že se do podobného projektu pustil jen Samsung, šeredně by se spletl. Nejnovější zprávy totiž tvrdí, že má podobnou věc rozjetou i samotný Apple.

Podle zdrojů webu Korea Herald, který je mimochodem poměrně důvěryhodným alespoň co se informací ohledně produktů od Samsungu týče, má jablečná společnost projekt skládacího smartphonu rozjetý společně s LG. To údajně vytvořilo dva specializované týmy, které se zabývají pouze komponenty pro chystaný smartphone. Cíl obou společností je pak spustit ostrou výrobu do roku 2020.

Podaří se vyrobit dostatečně kvalitní OLED panel?

Největší výzva je bezesporu vytvoření ohebného OLED displeje, který by dosahoval kvalit své neohebné varianty. Jelikož se to však Samsungu, který chystá představení za začátek příštího roku, povedlo, nebude snad pro inženýry z LG problém jejich počin napodobit. Je však možné, že se jim to už povedlo. Apple totiž loni získal velmi zajímavý patent, díky kterému mohly být snahy na sklopnou flexibilní obrazovku smartphonu značně urychleny.

Uvidíme, s čím na nás tedy Apple ve spolupráci s LG nakonec vyrukuje. Že by byl tento počin tím, co naznačoval v rozhovoru designer Jony Ive? Těžko říci. Pokud se však tyto zprávy opravdu naplní, máme se nejspíš na co těšit. Takto netradiční iPhone by svým způsobem překonal i samotný iPhone X.

Koncept ohebný iPhone

Dnes nejčtenější

.