Zavřít reklamu

Sluchátka AirPods lze spárovat v podstatě s každým smartphonem vybaveným Bluetooth, ale jenom na zařízeních od Applu z nich můžete vytěžit maximum. Při spárování s ostatními systémy nevyužijete všechna gesta a ani se nedostanete ke kompletnímu nastavení jako na iOS či macOS. Nyní ale přichází aplikace, která přeci jen trochu vylepšuje uživatelský zážitek z AirPods, když jsou spárovaná s Android telefonem. Díky ní lze totiž skrze AirPods aktivovat Google Assistant.

Každý majitel AirPods jistě ví, že když na jedno ze sluchátek poklepe (záleží samozřejmě na nastavení), tak může na zařízeních od Applu aktivovat Siri. Díky tomu tak nemusí do kapsy sahat pro iPhone, ale můžete asistentku požádat například o přehrání oblíbeného playlistu, vytvoření připomínky nebo o zahájení hovoru s vybraným kontaktem. A právě něco podobného umožňuje i nová aplikace AirPodsForGA na telefonech s Androidem, jen s tím rozdílem, že namísto Siri se aktivuje Google Assistant.

AirPodsForGA 2
AirPodsForGA 1

Dobrou zprávou je, že aplikace skrze AirPods a aplikaci lze virtuálního asistenta od Googlu aktivovat i v momentě, kdy obrazovka zhasnutá a telefon je uzamčený. To znamená, že asistenta lze aktivovat i v době, kdy telefon máte například v batohu nebo kapse. K plnému fungování aplikace není potřeba provádět na telefonu ani root, prostě funguje přesně tak, jak má, a to ihned po nainstalování a povolení určitých potřebností v nastavení. Navíc je zcela zdarma.

AirPods in ears FB

Dnes nejčtenější

.