Zavřít reklamu

V minulých týdnech jste určitě zaregistrovali poprask, který s sebou přineslo představení nových telefonů Pixel 2 od Googlu. Těmi by Google rád konkuroval již tak nabitém trhu se smarphony a v té nejlepší variantě ho i ovládl. Některé věci, které Pixel 2 přinesl, jsou však opravdu hezké a k úspěchu ho možná tak trochu předurčují. Co naplat, že jsou převzaty od konkurence.

Hezkou věcí, kterou Pixel 2 disponuje, je například režim Portrét, který podtrhuje kvalitu už tak skvělého fotoaparátu, který mnoho odborníků označuje za ten nejlepší, který současné smartphony nabízí. To není však jediná věc, která se nápadně telefonům od Applu podobá. Za zmínku stojí rozhodně i absence 3,5 mm jack konektoru pro připojení sluchátek. Vypadá to tedy, že měl Apple se svou loňskou předpovědí, která konec drátových sluchátek naznačovala, pravdu.

Aby toho však nebylo málo, umístil Google do operačního systému svého telefonu něco, co se nápadně podobá funkci Nerušit při řízení v iOS. I verze od Googlu chrání po aktivaci řidiče od vyrušení notifikací či hovorem telefonu.

Funkce využívá pro zjištění, že právě sedíte v automobilu, pohybových senzorů a potažmo Bluetooth připojení k vašemu automobilu. Jakmile řízení zaregistruje, ztiší všechny notifikace tak, aby řidiče při řízení automobilu nevyrušovaly. Ten si je pak následně vyřídí po příjezdu do cíle či po vypnutí funkce v době jízdy.

Bude Nerušit při řízení v podání Googlu fungovat?

Ačkoliv se jedná o zajímavou funkci, je kolem ní zatím vcelku hodně nejasností. Někteří uživatelé totiž vyslovily obavy, že jejich telefony nebudou v autě fungovat ani v situaci, kdy pojedou jako spolujezdci. To si však pravděpodobně Google pohlídal také. Pokud ne, je tu samozřejmě možnost i pro manuální vypnutí.

Tak či tak je vcelku zajímavé sledovat, jak se postupem času technologie konkurenčních společností do telefonů ostatních značek dostávají. To, za co se v minulých letech společnosti soudily, je však už nyní z míry nejspíš nevyvede.

Google Pixel 2 FB

Zdroj: cult of mac

Dnes nejčtenější

.