Zavřít reklamu

Technická chyba jednoho z hlavních akciových indexů Dow Jones způsobila, že se na portálu objevilo několik nepravdivých zpráv. Dokonce jeden z falešných titulků prohlašoval, že Google získává Apple za 9 miliard dolarů. Přestože se jednalo o klamné informace, způsobily krátkodobý výkyv ceny akcií cupertinské společnosti. Cena akcie na chvíli vzrostla na 158 dolarů.

Ve zprávě bylo uvedeno, že Larry Page a Steve Jobs v roce 2010 diskutovali o akvizici. Jobs nastínil plány v jeho závěti, ve které bylo uvedeno, že obchod bude uzavřen zítra.

apple-google-acquisition1

Dow Jones už falešné zprávy ze svého portálu odstranil. Skok na 158 dolarů za akcii způsobily spíše automatické počítačové algoritmy než reální lidé. Ale brzy se hodnota akcií vrátila do normálu, tedy na tradičních 156 dolarů. Dow Jones vydal prohlášení, že se jednalo pouze o technickou chybu, ale bližší informace o příčinách problému neposkytl.

„Prosím, ignorujte titulky, které se objevily na Dow Jones Newswires mezi 9:34 ET a 9:36 ET. Zprávy byly publikovány kvůli technické chybě. Všechny titulky byly odstraněny. Omlouváme se za chybu.“

Google sídlo

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.