Zavřít reklamu

Kdybych se vás zeptal, jaká země je podle vás ve využívání produktů od Applu na špici, většina z vás by pravděpodobně ukázala na USA. Dokázali byste si však tipnout, kolik procent americké populace jablečné produkty využívá? Číslo vás totiž možná vcelku zaskočí.

Nejnovější výzkum zpravodajců z CNBC zjistil, že alespoň jeden výrobek od Applu vlastní přesně 64% Američanů, průměrně pak každá domácnost vlastní 2,6 produktu. Je tedy jasné, že se Apple těší ve své domovské zemi opravdu obrovské oblibě. Jestliže budeme počítat s tím, že má USA zhruba 323 milionů obyvatel, produkt s nakousnutým jablíčkem má doma neuvěřitelných 206 milionů Američanů.

Zpráva CNBC dále uvádí, že se zájem o Apple produkty od roku 2012, kdy proběhl podobný průzkum, poměrně značně zvedl. Před pěti lety vlastnil produkt od Applu “jen” každý druhý občas.

Apple jako americký standard?

Možná byste mohli namítnout, že jsou produkty od Applu výsadou jen těch bohatších vrstev, ani to však není úplně pravda. Už z předchozích čísel je totiž jasné, že jsou jablečná zařízení využívány prakticky všemi možnými skupinami, které se liší finančními příjmy, věkem, rasou, pohlavím či bydlištěm. Jedinou skupinou, která jablečnými produkty úplně neoplývá jsou důchodci a ženy starší padesáti let. I oni si však podle průzkumů postupně zvykají.

Nad tím, jak jsou produkty od Applu oblíbené, se dokonce pozastavili i samotní výzkumníci. “Nemyslím si, že existuje produkt v takovéto cenové relaci, který by měl tak obrovský průnik do společnosti a zároveň zaznamenával podobně velkou úroveň růstu,” okomentoval výzkum jeden z výzkumníků. Dále dodal, že dvě třetiny respondentů používajících iPhone uvedly, že jsou díky němu velmi produktivní a práce na něm je pro ně užitečná.

I tak je však potřeba brát průzkum se značnou rezervou. Ač jsou podovné studie vcelku přesné, jsou prováděny “jen” na několika stovkách respondentů, takže se procenta můžou ve výsledku o něco málo lišit. Konkrétně tento výzkum vyzpovídal na 800 Američanů, takže se u něj dá předpokládat chybovost zhruba 3,5%. Alespoň to tvrdí CNBC. A co vy, kolik jablečných produktů doma máte?

Apple Store logo

Dnes nejčtenější

.