Zavřít reklamu

Je cosi prohnilého na americké baseballové lize MBL? Přesně tahle věta teď nejspíš naskakuje v hlavách všech fanoušků dobrého baseballu, kteří sledují aféry ohledně podvodů s Apple Watch v zámoří. Před pár týdny se totiž provalil skandál, který odhalil podvody s nositelnou elektronikou při prvoligových zápasech. Trenérům chodily na hodinky zprávy od asistentů u videa či na tribuně, kteří je informovali o nejrůznějších situacích na hřišti, které nebylo možné ze střídaček odhalit. Ukázalo se sice, že obvinění Apple Watch bylo v jednom případě neplatné a tým využíval jiné hodinky, vypadá to však, že se do podvodu Apple Watch přeci jen zapojily.

Tentokrát se na pranýři neocitl Boston Red Socks, ale konkurenční Arizona Diamondbacks. Při středečním zápasu totiž zachytily kamery trenéra Arizony, který měl právě Apple Watch na ruce. To si však podle pravidel vůbec nemůže dovolit.

Prý nepodváděl 

Není se tak čemu divit, že se okamžitě vyrojily spekulace o tom, zda se Arizona podvodu dopustila. Podle šetření vedení ligy to však vypadá, že se nic proti pravidlům neodehrálo a hodinky byly po celou dobu vypnuté. To ostatně tvrdí i trenér Prieto, který prý v průběhu celého vyšetřování spolupracoval. I přes jeho očištění tu však jisté pochybnosti přetrvávají.

Tak či tak si Arizona i její trenér odnáší pokutu, která je nošení nositelné elektroniky při zápasech nejspíš odnaučí. Suma navíc poputuje na dobročinné účely, konkrétně obětem hurikánu, který neúnavně pustoší americká pobřeží a ostrovy. Přesná cifra však uvedena nebyla.

I přesto, že se podvod neprokázal, nejsou Apple Watch a potažmo i ostatní nositelná elektronika v očích fanoušků dobrého baseballu na hřištích vítány. Informace, které se v posledních týdnech objevují, totiž kazí celkové jméno baseballu a jeho úroveň degradují. Snad se tedy v příštích týdnech už žádné takové skandály neodehrají a sport zůstane alespoň z tohoto ohledu čistý.

arizona apple watch fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.