Zavřít reklamu

Prodeje nových iPhonů 8 a 8 Plus ukázaly, že si jableční uživatelé našli oblibu ve větší “pluskové” verzi. Není se čemu divit. iPhone 8 Plus přináší krom skvělého fotoaparátu, jehož fotografie vypadají jako ze zrcadlovky, i obrovskou výdrž baterie. Tu totiž Apple u nového modelu ještě více prodloužil a dosáhl tak ve světě jablečných telefonů opravdu unikátních hodnot.

Na výdrž baterie se zaměřili ve svém testu i redaktoři z webu phonearena. Ti porovnávali výdrže baterií u iPhonu 8 Plus, iPhonu 8 a loňského iPhonu 7 Plus. A výsledek? iPhone 8 Plus vítězí na plné čáře. Menší 4,7” iPhone 8 překonal v testu o celých 25 %, loňskou pluskovou sedmičku pak přejel dokonce o 35 %. Je tedy jasné, že výdrž baterie na iPhonu 8 Plus se Applu opravdu povedla.

iphone 8 plus baterie

Ptáte se, jak je to vůbec možné? Existuje na to poměrně jednoduchá odpověď – nový čip A11 Bionic. Ten je podle benchmarků extrémně výkonný, Apple mu však dokázal výrazně snížit spotřebu, která by baterii zatěžovala. Právě tím docílil toho, že i když je baterie v novém iPhonu o něco menší než v sedmičce, vydrží o úctyhodnou dobu déle. Redaktoři se tak nebáli novou pluskovou osmičku označit za nejlepší iPhone, který kdy na výdrž baterie testovali.

Poklonit se musí i telefony s Androidem

Testování však zašlo ještě dál a porovnalo naměřené hodnoty i s dalšími telefony, které se v posledních měsících na trhu objevily. Ani ty však v porovnání s iPhonem 8 Plus nepochodily. Například nové Samsung Galaxy S8 a Note8 se svou výdrží přiblížily “pouze” menšímu 4,7” modelu. Vetší 5,5” model nejvíce ohrozilo Xiaomi Mi 6 a HTC U11, i těm však k dorovnání výsledku chyběla dobrá hodina a čtvrt.

Pokud tedy nad novým telefonem přemýšlíte a je pro vás výdrž baterie tím nejdůležitějším měřítkem, iPhone 8 Plus je pro vás tou správnou volbou. Na trhu totiž nenajdete lepší variantu. Ani 4,7” model se však nemá za co stydět a svou baterií mile překvapil. Výběr je tak čistě na vás, zklamaní nebudete ani u jednoho.

iphone8-plus-camera-fb

Dnes nejčtenější

.