Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších věcí, která se v novém iPhonu X objevila, je bezesporu 3D snímač na přední straně displeje, který zajišťuje mimo jiné Face ID. S jeho výrobou to však neměl Apple v minulých měsících (ostatně jako téměř s ničím) vůbec lehké. A právě to by mohl být v budoucnu obrovský problém pro konkurenční společnosti, které s myšlenkou 3D senzoru ve svých smartphonech koketovaly.

Co je pro Apple těžké, může být pro některé společnosti prakticky nepřekonatelné. Alespoň to naznačují nejnovější zprávy zainteresovaných lidí v tomto tématu. Podle jejich informací se totiž začínají společnosti, které se o vývoj 3D senzoru pokoušely, pomalu stahovat do ústraní a své modely pozastavovat či přesouvat jejich plánovaná představení.

Termín uvedení v nedohlednu

Mezi těmito společnostmi se údajně nachází třeba čínské Xiaomi, Oppo či Vivo. Všechny společnosti se prý chystaly uvolnit modely s podobnou technologií už na konci tohoto roku. Postupem času se však jejich plány změnily a teď to dokonce vypadá, že se této novinky dočkáme nejdříve příští rok, pokud tedy vůbec. Na vině je údajně neschopnost výrobců vyrobit dostatečný počet kvalitních komponentů pro Apple, natož pak pro další společnosti. Je totiž jasné, že ty by své objednávky směřovaly právě k dodavatelům Applu, kteří mají s výrobou této technologie v masovém měřítku alespoň nějaké zkušenosti. Vzhledem k situaci, která však při výrobě iPhonů X přetrvává, je to poměrně nereálné.

Druhá věc je pak samotná softwarová podpora. Je totiž jasné, že velká část snahy při vývoji nového iOS směřovala právě na dokonalé zakomponování nových senzorů a technologií v telefonu. To si však konkurenční společnosti s ohledem na to, kolik chrlí modelů telefonů, nemohou dovolit. Je tedy poměrně jasné, že 3D senzory se nějak masově v telefonech se systémem Android v blízké době neobjeví.

iPhone X vyrez FB

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.