Zavřít reklamu

Vypadá to, že problémy s bateriemi v nových iPhonech 8 Plus, o kterých jsme vás minulý týden informovali, nebyly náhody. Po celém světě se totiž postupem času ozývají další a další uživatelé nových jablečných telefonů, kterým se displej při nabíjení odlepil též. Všichni se přitom shodují, že své telefony nabíjeli pouze originální nabíječkou a vina tedy musí být na straně Applu.

První zprávy o vadných iPhonech přicházejí už i z Kanady. Tamní uživatel si koupil v neděli vesmírně šedý iPhone, aby ho pak mohl v pondělí vrátit poté, co se displej vinou nafouklé baterie odlepil. Na chlup stejný problém pak hlásí i majitel iPhonu 8 Plus z Řecka, kterému se telefon rozlepil během nabíjení přes noc. Další případy se pak odehrály v Asii, konkrétně v Japonsku.

Je tedy jasné, že s bateriemi u iPhonů 8 Plus je alespoň v malé míře něco špatně. Toho si je podle vyjádření pro web macrumors vědom i samotný Apple a celý problém už intenzivně zkoumá. Zatím se však oficiálně nevyjádřil k tomu, jak bude problém řešit či čeho se mají zákazníci vyvarovat.

I přes tyto zprávy je však potřeba si uvědomit, že v množství, které výrobní linky chrlí, se mizivé procento vadných baterií najde prakticky vždy a je tudíž zbytečné se znepokojovat. Pokud jste si však nový iPhone 8 Plus zakoupili, rozhodně není od věci mu věnovat zvýšenou pozornost při jeho nabíjení. Už teď je však jasné, že taková pohroma, jaká se stala minulý rok Samsungu s vybuchujícími bateriemi u Note7, nenastane.

Další informace o celé problematice vám přineseme hned, jak se Apple vyjádří. Vzhledem k závažnosti celé situace, která by mohla hrubě poznamenat prodeje iPhonů 8 Plus, se vyjádření dočkáme velmi brzy.

iPhone 8 Plus SplitGate FB

Dnes nejčtenější

.