Zavřít reklamu

Apple vývojářům oznámil, že z App Storu odstraňuje jednu kategorii v hrách a dvě kategorie v aplikacích. Z obchodu s aplikacemi zmizí konkrétně Kostky, Katalogy a Vzdělávání. Apple nyní rozesílá e-maily vývojářům, kteří mají v uvedených kategoriích zařazené své aplikace.

Aplikace, které se momentálně nacházejí v Kostkách, budou přesunuty do obecné kategorie her, pokud vývojáři nevyberou alternativní umístění. Programátoři mohou u her vybrat až dvě volitelné kategorie. Apple se k tomuto kroku rozhodl pravděpodobně kvůli tomu, že se jedná o aplikace, které nejsou příliš stahované. Trochu zajímavé je, že mezi uživateli nejsou populární vzdělávací programy.

Vývojáři mohou hry umístit do jedné z následujících kategorií: Akční, AR Games, Arkádové, Deskové, Děti, Dobrodružné, Hlavolamy, Hudební, Indie, Karetní, Kvízy, Rodinné, RPG, Sázkové, Simulátory, Slovní, Sportovní, Strategické a Závodní.

Všechny aplikace zařazené do Katalogů budou automaticky přemístěny do Nakupování, a to od 6. listopadu 2017. Ale vývojáři mohou zvolit i vhodnější alternativu.

Apple neposkytl vysvětlení, proč se rozhodl odebrat tyto tři kategorie, ale pravděpodobně je to kvůli tomu, že jsou málo stahované. Aplikace v kategoriích Kostky, Katalogy a Vzdělávání nebudou z App Storu odstraněny, budou pouze přesunuty do jiných skupin.

app store

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.