Zavřít reklamu

Konkurenci Applu, tedy konkrétně telefonům s Androidem, bude trvat dva a půl roku, než se vyrovná nové přední TrueDepth kameře nového iPhonu X. Tvrdí to jeden z předních a nejpřesnějších analytiků Ming-Chi Kuo z KGI Securities. V předchozí zprávě Kuo předpověděl, že by to mělo trvat jeden až dva roky. Po detailním sledování technické demonstrace společnosti Apple se ale domnívá, že to bude trvat déle.

Face ID:

Kamera TrueDepth zajistí Applu technologické vedení v průběhu let 2018 a 2019. Kuo je si tímto více než jistý i přes to, že dodávky iPhonů X budou kvůli TrueDepth kamery v roce 2017 omezené. KGI Securities si myslí, že dodávky iPhonů v roce 2017 budou čítat okolo 30-35 milionů kusů. Dle všeho se ale Apple snaží dodávky zvětšit a zatím se mu to daří.

Největší konkurenti Apple – Samsung a Google – budou muset překonat tyto vývojové překážky, aby vytvořili produkt, který by se dal alespoň rovnat s kamerou TrueDepth. Společnost Samsung již sice má zařízení, které umí rozpoznávat obličej, ale jen ve 2D. V tomhle má Apple navíc, jelikož oproti Samsungu používá 3D skenování tváře v podobě Face ID. 2D skenování je jednoduše o mnoho méně bezpečné a lze jej snadně oklamat.

Ming-Chi Kuo také uvádí, že kamera TrueDepth bude u uživatelů velice populární. Je velice malá pravděpodobnost, že by se budoucí iPhony bez TrueDepth kamery obešly.

truedepth_facebook

Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.