Zavřít reklamu

Jedna z nejdůležitějších hodnot, kterou Apple už řadu let uznává, je ochrana osobních údajů a soukromí. Jablečná společnost se tak snaží svým uživatelům poskytnout opravdu prvotřídní servis, který začíná a neproniknutelných zabezpečení na jejich produktech, dvoufaktorových ověření při nejrůznějších přihlašování nebo webu speciálně na toto téma zaměřeném. A právě web teď lidé z Cupertina výrazně změnili.

Nadšení z nového webu Apple neskrývá a upozorňuje na něj prakticky na každém kroku. Aby taky ne. Design webu Applu se v porovnání s předchozí verzí velmi změnil (zatím však jen na oficiálním americkém webu) a skvěle zapadá do celkové webové prezentace Applu. Nechybí tak rozostřený obraz s obrysy typických věcí pro Apple či klasické demonstrace nejrůznějších funkcí na obrazovkách jablečných produktů.

Změnil se však i celkový obsah. Ačkoliv byla předchozí verze podle všech zainteresovaných psána vcelku přátelsky a formalit jste v ní mnoho nenašli, nová verze je pro uživatele ještě přívětivější. Nechybí tu tak fráze typu “Ve společnosti Apple se domníváme, že je soukromí základním lidským právem,” či “Ve vašich zařízeních Apple je přitom ukryto tolik informací – informací, které máte právo zachovat i nadále v soukromí. Vaše srdeční frekvence po běhu, které novinky jste četli v Safari jako první či kde jste koupili svoji poslední kávu. Každý produkt společnosti Apple je navržen tak, aby tyto informace chránil a byli jste to jen vy, kdo si určí, jak s nimi naloží.” Z podobných řádků je tak jasně patrné, jak moc se chce Apple lidem přiblížit a zaujmout co největší počet uživatelů.

Touch ID je společně s Face ID základ

Apple spatřuje velký potenciál ve svém Touch ID a jeho důležitost spolu s novinkou Face ID u iPhonu X též v pár řádcích zdůrazňuje. Dále tu naleznete informace o tom, že se vaše informace z Apple Pay a podobných věcí též do rukou třetích stran nedostanou.

Celkově je snaha Applu své weby postupně aktualizovat a sjednocovat velmi dobrá a poskytuje lidem plno užitečných informací, které je ohledně jablečných produktů zajímají. Snad jsou tedy všechny přísliby neprostupné ochrany osobních údajů pravdivé a Apple si jen podobnou cestou nezametá cestičky.

privacy

Dnes nejčtenější

.