Zavřít reklamu

Ještě před samotnou premiérou iPhonu X jsme byli doslova zaplaceni různými úniky, a to nejenom informací, ale také fotografií  a renderů. Tehdy ještě nikdo moc nechtěl věřit tomu, že by kalifornský gigant u svého výročního modelu udělal vertikální orientovaný duální fotoaparát, který by byl vystouplý, a už vůbec si nikdo nechtěl připustit, že by se Apple rozhodl pro viditelný výřez displeje kvůli senzorům. Spekulace se ale nakonec staly skutečností a máme tu telefon jak se zmíněným fotoaparátem, tak i s výřezem. Telefon tak bohužel nepadl do oka úplně každému a sám osobně znám několik fanoušků Applu, kteří původně s koupí prémiového modelu počítali, ale jakmile se ukázal v celé své kráse, řekli jasné „Ne“.

Možná víc než vystouplý vertikální duální fotoaparát obecně lidem vadí výřez v displeji. Ten totiž na očích máte prakticky neustále, zatímco na zadní stranu se zase až tak často nedíváte. Určitě tak nejednoho z vás napadlo, jak by iPhone X vypadal, kdyby výřez neměl a Apple by senzory skryl do jednoho černého pruhu, podobně jako to udělal například Samsung. Přesně to se nám rozhodl ukázat UI/UX designér Matthijs Klaver, který se pochlubil dvojicí renderů na svém Twitteru

Matthijs sice zneviditelnil horní výřez, zároveň však kvůli symetrii přidal stejný rámeček i na spodní hranu displeje. iPhone X s s tímto designem je tedy až nápadně podobný Galaxy S8 od Samsungu a ještě podobnější je si s LG V30. Oba telefon se s téměř bezrámečkovým displejem (u Samsungu označovaným jako Infinity Display) ukázali o pár týdnů resp. měsíců dříve, a tak je dost možná že právě kvůli tomu se Apple nakonec rozhodl pro výřez, aby se od ostatních odlišil.

iPhone X without notch FB

Dnes nejčtenější

.