Zavřít reklamu

iPhone 8 a iPhone 8 Plus jsou na trhu prvními telefony od Applu, které podporují rychlé nabíjení. Problém však tkví v tom, že jej nedosáhnete klasickým 5W adaptérem, se kterým se telefon prodává. Je potřeba si dokoupit silnější USB-C adaptér s výkonem 29 W za 1 590 Kč. K tomu si navíc musíte přikoupit USB-C/Lightning kabel za 799 Kč. Jedině až poté nabijete iPhone 8, 8 Plus nebo iPhone X podle poznámek Applu na 50 % za 30 minut. Jaká je však realita a jak si vede rychlé nabíjení iPhonu 8 Plus ve srovnání s Galaxy Note 8? Přesně to se dozvídáme v nejnovějším videu od SuperSaf TV.

Na rozdíl od Applu přibaluje Samsung adaptér potřebný pro rychlé nabíjení automaticky k telefonu. Smarthpone od jihokorejského giganta je vybaven 3300mAh baterií, zatímco iPhone 8 Plus ve svém těle skrývá baterii o kapacitě 2675 mAh. Právě rozdílná kapacita se promítá i na prvotní rychlosti nabíjení, protože po 30 minutách je iPhone 8 Plus na 49 % baterie, zatímco Note 8 hlásí 38 %. I po jedné hodině se rozdíl nese v podobném duchu – iPhone ukazuje 82 % a Note 8 jen 75 %.

Následně se ale situace otočí o 180 stupňů. Už z minulých let víme, že se nabíjení iPhonů od 80 % kapacity výrazně zpomalí a přesně to stejné se děje i při rychlém nabíjení nových osmiček. Po hodině a půl se tedy do vedení dostává Note 8, jehož baterie už je nabitá na 97 %, přičemž ta v iPhonu má 95 % své kapacity. Ve výsledku tak vítězí vlajková loď Samsungu, která se na 100 % nabila za 1 hodinu a 40 minut. iPhone 8 Plus to zvládl až po 2 hodinách a 5 minutách.

iPhone 8 Plus vs Galaxy Note 8 charging speed FB

Dnes nejčtenější

.