Zavřít reklamu

Apple před zahájení prodeje Apple TV 4K aktualizoval iTunes Store na iOS zařízeních a Apple TV, přičemž v rámci aktualizace přidal spoustu filmů v kvalitě 4K. Ale v support dokumentu je uvedeno, že obsah v 4K je určen pouze ke streamování, nikoliv ke stažení do zařízení.

Uživatelé si mohou stáhnout kopii filmu v HD, případně s podporou HDR a Dolby Vision, avšak filmy ve 4K nejsou určené ke stažení, a tak je nelze sledovat bez připojení k internetu. „Můžete si stáhnout lokální kopii filmu ve formátu HDR a ve verzích HDR a Dolby Vision, ale nemůžete si stáhnout film ve 4K.“

Znamená to tedy, že zákazníci, kteří si v minulosti zakoupili filmy na iTunes a kterým se aktualizoval obsah z HD na 4K bez poplatku, mohou tyto filmy streamovat v 4K, ale stáhnout v HD. I nově zakoupený obsah je omezen stahováním.

Není jasné, proč Apple neumožňuje zákazníkům stahovat obsah v 4K do svých přístrojů, ale mohl by za tím stát problém s licencí. Apple poskytuje filmy v 4K za stejnou cenu jako filmy v HD, ačkoliv se mluvilo o tom, že si filmová studia chtějí účtovat více.

Pokud chcete streamovat obsah v 4K přes novou Apple TV 4K, jablečná společnost podle support dokumentu doporučuje minimální rychlost 25 Mb/s. Pokud není připojení k internetu dostatečně rychlé, Apple sníží kvalitu videa.

S Apple TV 4K je spojeno ještě jedno negativum – neumí přehrávat 4K videa z YouTube. YouTube streamuje svůj obsah v 4K ve formátu VP9, který Apple TV 4K nenabízí. Podporuje pouze formáty H.264, HEVC (H.265) a MP4.

Apple TV 4K FB 3

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.