Zavřít reklamu

Ředitel softwarového inženýrství v Applu, Craig Federighi, odpověděl v uplynulém týdnů na několik dotazů týkajících se iPhonu X, Face ID a dalších novinek, kterými se Apple minulé úterý pochlubil. Díky tomu nám tak byly upřesněny různé detaily a dozvěděli jsme se i další zajímavosti. Nově například to, že Apple pro iPhone X zvažoval režim nočního stolku.

Federighi včera odpověděl na e-mail čtenáře magazínu MacRumors, kterého zajímalo, zda nebude iPhone X vybavený funkcí podobnou režimu nočního stolku, který známe z Apple Watch. Craig odpověděl následující:

„Je to určitě něco, co jsme zvažovali. Největší smysl by funkce dávala těm uživatelům, kteří svůj iPhone nabíjí v docku, který telefon mírně zvedne. Nicméně takto jej nabíjí jen skutečně malá skupina lidí“

Režim nočního stolku na Apple Watch funguje tak, že když jsou hodinky připojeny k nabíječce a leží na boku, pak se zobrazí velký ukazatel hodin, pod ním aktuální den a datum a v pravém horním rohu indikátor aktuálního stavu baterie. Displej po pár vteřinách nečinnosti zhasne, ale je možné jej opětovně aktivovat, klepnutím, stisknutím korunky nebo postranního tlačítka a někdy dokonce stačí klepnout na stolek, na kterém hodinky leží.

Nový iPhone X ale není možné do vhodné polohy pro Režim nočního stolku postavit tak snadno jako Apple Watch, a tak inženýři funkci nakonec z nového telefonu odstranili. Nicméně v budoucnu by ji prostřednictvím aktualizace iOS mohli opět přidat. Stačí jen, aby se rozšířily bezdrátové nabíječky umožňující postavit telefon do vhodné polohy. Například konvertibilní nabíječku už má a podporuje dokonce i rychlé bezdrátové nabíjení.

iphone-x-nighstand-mode

Dnes nejčtenější

.