Zavřít reklamu

Bezdrátové nabíjení je u nového iPhonu 8 bezpochyby jedním z největších lákadel. Mnoho zájemců o něj se však obává jeho nízké rychlosti. iPhony by sice měly zvládat 7,5W, recenzenti to však vyvrací a tvrdí, že se bezdrátové nabíjení rovná rychlosti klasického 5W adaptéru do zdi. Podle jejich zpráv se však Apple chystá tuto věc v budoucí aktualizaci napravit.

Zvýšení výkonu nabíjení však nebude nijak znatelné. Z nynějších 5W, čímž údajně bezdrátové nabíjení nabíjí, by se totiž mělo zvýšit na o něco lepších 7,5W. Podložky od Belkinu a Mophie se standardem Qi, které Apple při představení označil jako vhodné, však zvládají i víc. Apple se jejich rychlosti však pravděpodobně dorovnat nechystá, i když na klasickém Qi standardu jeho telefony fungují.

Ze strany Applu pravděpodobně chytrý tah

Těžko říci, co za tímto krokem stojí. Jelikož se však Apple chystá v příštím roce představit svoji vlastní bezdrátovou nabíjecí podložku AirPower, která by měla zvládat nabíjet jablečné produkty velmi rychle, nabízí se možnost dalšího zrychlení nabíjení právě s uvedením této novinky. Nynější zvýšení by tak znamenalo spíše vlídné gesto směrem k uživatelům, kteří si do doby, než se představí AirPower, užijí alespoň o trochu rychlejší nabíjení i na „neapplovských“ nabíječkách třetích stran.

Třeba jsou však zprávy o minimálním navýšení rychlosti nabíjení mylné a Apple nás v aktualizaci iOS potěší čísly mnohem vyššími. Obávám se však, že to záměrně právě kvůli AirPower neudělá. Pravdu se nakonec stejně dozvíme až s příchodem oné aktualizace.

bezdratove-nabijeni-fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.