Zavřít reklamu

Zhruba před dvěma týdny jsme vás informovali o tom, že se v americké Major League Baseball (MLB – nejprestižnější baseballová liga světa) provalil nepříjemný skandál, který se týkal zneužívání Apple Watch trenéry týmu Boston Red Socks při kradení taktiky soupeřů. Vyšetřování této kauzy však zase o něco pokročilo a vypadá to, že jsou v celé kauze jablečné hodinky nakonec úplně nevinně.

Podle vyšetřování reportéra Nicka Cafarda z Boston Globe Red Socks sice opravdu podváděli, nepoužívali k tomu však Apple Watch, ale produkty od Fitbitu. Ten má totiž ve svém portfoliu opravdu širokou škálu zařízení všech velikostí a tvarů, mezi kterými nalezneme i podobné již zmíněným Apple Watch. Trenéři však nejpravděpodobněji využívali model Blaze, který se tvarově od Apple Watch opravu příliš neliší.

S těmito hodinkami Red Socks podváděli:

Vedení dělá mrtvého brouka

Ač je toto zjištění vcelku zajímavé a na Apple Watch vrhá o něco lepší světlo, v konečném důsledku se nic nemění. Manažer Red Socks John Farrell už se koneckonců k podvodům sám přiznal, jedním dechem však dodává, že se do této věci zapojil z vlastní vůle a širší vedení klubu o ní nemělo žádné tušení. Těžko však říci, zda je to vůbec možné. Jelikož muselo být v celém procesu zapojeno poměrně dost lidí jak u videa a na tribunách, tak na hrací ploše, je šance, že vedení opravdu nic netušilo, vcelku malá.

Přestože vyvázly Apple Watch z této kauzy nakonec nevinně, dobré jméno ve spojitosti s MLB nemají. Již před nějakým časem byly totiž zneužity trenérem Kansas City k podobnému podvodu. Ten sice tvrdí, že hodinky nebyly při používání spárovány s iPhonem, těžko však říci, zda tomu tak opravdu bylo. Tak či tak se budeme muset smířit s tím, že s příchodem chytré nositelné elektroniky, která přináší mnoha lidem výrazná usnadnění jejich životů, jdou ruku v ruce i podobné podvody. Jejich omezení však bohužel není v rukou žádné technologické společnosti.

boston-red-socks-cook-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.