Zavřít reklamu

Apple dnes společně s iOS, tvOS, watchOS a dalšími aktualizacemi vydal také nové Safari 11 pro macOS Sierra (10.12) a OS X El Capitan (10.11). Jedenáctá verze Safari byla představena původně v rámci nového macOS High Sierra (10.13), který však bude přístupný pro všechny uživatele až příští pondělí 25. září. Safari 11 je ale již připravené k plnohodnotnému využívání, a tak jej Apple pro starší systémy vydává už nyní.

Mezi hlavní novinky Safari 11 patří funkce pro blokování zvuku, který se zapne při automatickém spuštění videa na stránkách. Jednou z nejzásadnější novinek je ale funkce blokování obsahu u konkrétních nebo všech stránek, pro kterému se boří reklamní společnosti (psali jsme zde). Vylepšení se dočkala i funkce čtečky, u které lze nyní nastavit, aby se automaticky aktivovala vždy při navštívení konkrétní stránky. Zlepšilo se i automatické vyplňování na stránkách a samozřejmě také celková stabilita, výkonnost a efektivita aplikace.

Nové Safari 11 si stáhnete na macOS High Sierra nebo OS X El Capitan skrze Mac App Store, kde stačí jen rozkliknout záložku Aktualizace.

Seznam novinek v Safari 11:

  • Brání na většině webových stránek automatickému přehrávání zvuku
  • Přidává možnost nastavit čtečku, blokátory obsahu, zvětšení stránek a nastavení automatického přehrávání pro jednotlivé nebo všechny stránky
  • Zlepšuje přesnost automatického vyplňování údajů z vizitek v Kontaktech
  • Obsahuje aktualizované ovládací prvky pro HTML video a audio
  • Zlepšuje výkonnost a efektivitu
Safari

 

Dnes nejčtenější

.