Zavřít reklamu

S příchodem třetí série Apple Watch, kterou Apple představil minulý týden na konferenci, zmizely z nabídky Apple Watch Series 2. Častokrát jste se nás za uplynulý týden ptali, proč se druhá série hodinek od Applu neprodává dál po boku třetí a proč jsou v nabídce stále Apple Watch Series 1. Důvod je ale prostý, prostě by se nevyplatily.

Apple Watch Series 2 před rokem dostaly vestavěnou GPS, rychlejší dvoujádrový procesor, jasnější displej, větší baterii a vyšší odolnost proti vodě a tím i funkce pro plavce. Třetí série pak minulý týden dostala vylepšený čip W2, rychlejší Wi-Fi připojení, úspornějšího připojení Bluetooth a pak hlavně podporu LTE. U nás se ovšem prodává model bez LTE, a tak by se dalo v jednoduchosti říct, že Apple Watch Series 3 jsou jen drobným vylepšením loňských Series 2.

Ano, to skutečně jsou, ale spolu vzhledem k nižší ceně novinky by bylo naprosto zbytečné, aby Apple nadále prodával Series 2. Apple Watch Series 3 koupíte za 9 790 Kč v 38mm variantě a za 10 690 Kč v 42mm variantě, což je zhruba o 1 500 Kč méně, než  se prodávaly Apple Watch Series 2.

Ponechání Series 1 v nabídce je také smysluplné. První série je stále ideální pro nenáročné uživatele, kteří aktivně nesportují, ale vnímají chytré hodinky jako módní doplněk a zároveň si jimi hlídají běžnou aktivitu. Pro ty jsou tu Series 1 za přijatelných 6 990 Kč v 38mm variantě nebo 7 890 Kč v 42mm variantě.

Apple Watch weather FB

Dnes nejčtenější

.