Zavřít reklamu

Vedoucí softwarového inženýrství Applu, Craig Federighi, se dnes připojil k jedné z epizod The Talk Show od Daring Fireball. Tyto rozhovory pořádá spisovatel John Gruber. Craig zde připomněl, že se odehrává podobný scénář jako v roku 2013 při představení Touch ID na iPhonu 5s – lidé si jsou nejistí. Jakmile se ale prvním jedincům dostal do ruky iPhone 5s, všechny pochybnosti zmizly. Federighi věří, že tento rok to nebude jinak a Face ID všem nakonec vytře zrak.

„Upřímně řečeno, počítáme dny, kdy už se konečně nové iPhony X dostanou do ruk zákazníkům. Myslím si, že to dopadne stejně jako s představením Touch ID, kdy lidé říkali: „Apple zase dělá něco, co absolutně nemůže fungovat a tuto funkci určitě nebudu používat ji a nevěřím jí.“

„Nyní se každý obává, protože si bez Touch ID nedokážeme představit život. Uvidíte, že to samé bude s Face ID.“

V diskuzi, která přehodnotila menší nesrovnalost na jevišti, kdy Face ID nedokázalo rozpoznat Craigův obličej, nám řekl, že byl šokován, protože tato funkce vždy fungovala správně bez jakéhokoliv zádrhelu (jak to doopravdy bylo se dozvíte v tomto článku, doporučuji přečíst). Dále řekl, že chápe nejistotu lidí, ale všechny pochybnosti se mají rozplynout ihned, co si lidé iPhone X poprvé zapnou. „Používání Face ID ani nevnímám, nepřijde mi, že bych nějakým způsobem odemykal telefon,“ řekl.

iPhone X:

 

Federighi také dále uvedl, že Apple miluje Touch ID, ale Face ID je prostě lepší. Potvrdil, že Face ID je budoucnost biometrické autentizace.

Zbytek tohoto rozhovoru se vedl v podobném duchu jako se společností TechCrunch. Craig zdůraznil, že s Face ID bude fungovat i většina slunečních brýlí (kromě těch, které mají tak silný filtr, že nepropustí dostatek infračerveného světla). Pokud budete chtít používat Face ID i přes to, že budete mít velice tmavé brýle, bude stačit vypnout funkci, která vyžaduje kontakt s očima pro odemčení iPhonu X.

Vysvětlil také, proč uživatelé musí přejet prstem po displeji, aby mohli smartphone odemknout. Je to kvůli tomu, abyste se mohli v klidu podívat na vaše upozornění nebo zkontrolovat procenta baterie.

face-id-fb

Zdroj: macrummors.com

Dnes nejčtenější

.