Zavřít reklamu

Nová funkce Face ID bude schopna fungovat i s většinou slunečních brýlí, tvrdí šéf společnosti Apple pro vývoj softwaru Craig Federighi.

„Většinou slunečních brýlí procházelo dostatečné množství infračerveného záření, takže zařízení bude schopno rozpoznat vaše oči, i když jsou brýle zatmavené. Je to opravdu úžasné!“

Tohle uvedl Federighi v reakci na e-mail poslaný jedním z čtenářů MacRummors, který obsahoval několik otázek směřovaných na společnost Apple.

Face ID funguje s klobouky, šálami, vousy, dioptrickými brýlemi i make-upem a dalšími předměty, které by mohly zakrýt obličej. O slunečních brýlích zatím nebyla žádná zmínka. Touto odpovědí se ale vymazala i tato jedna neznámá.

Krimbel také požádal o podrobnosti o tom, co zabrání zloději, aby ukradl iPhone X, namířil jej na oběť, odemkl jej a utekl. V reakci na tohle Federighi říká, že existují dvě řešení.

„Pokud se na telefon nebudete dívat, neodemkne se. Druhá možnost je, že pokud stisknete tlačítka na obou stranách telefonu, dočasně vypnete Face ID.“

iPhone X:

 

Kromě zodpovězení těchto otázek Federighi také okomentoval okamžik, kdy se mu nepodařilo odemknout iPhone X pomocí Face ID. Řekl, že software selhal, jelikož někdo jiný zvedl a díval se na telefon před tím, než jej použil během ukázky. Federighi tvrdí, že to není problém, se kterým by se někdy předtím setkal.

„To, co se na jevišti stalo, se stalo proto, že lidé přede mnou s tímto telefonem pracovali. Pro ty z nás, kteří v uplynulých měsících žijí s iPhonem X, tohle nikdy nebyl skutečný problém, a proto jsem byl velmi překvapen, když se mi to stalo! :-)“

Funkce rozpoznávání obličeje Face ID je navržena tak, aby nahradila nynější Touch ID a stala se tak novou biometrikou autentizační metodou. Tento systém se prozatím nachází jen v iPhonu X. Apple se ale nechal slyšet, že zrovna Face ID je budoucnost, jak se budou odemykat naše smartphony.

faceeid-facebook

Dnes nejčtenější

.