Zavřít reklamu

Apple včera na konferenci představil další generace svých produktů. Určitě budete souhlasit s tím, že hlavní hvězdou večera se stal prémiový iPhone X s OLED displejem od okraje k okraji a s bezpečnější biometrickou metodou identifikace osob Face ID. Apple se však nezmínil o tom, že iPhone X a iPhone 8 podporují rychlé nabíjení, což znamená, že obě zařízení se během 30 minut dokážou nabít na 50 %.

Bohužel, rychlé nabíjení nefunguje s nabíječkou, která je dodávána k iPhonům. Abyste mohli telefon rychle nabít, musíte použít napájecí adaptéry 29 W, 61 W nebo 87 W s USB-C. Adaptéry USB-C jsou například u MacBooku a MacBooku Pro.

Představení iPhonu X na konferenci v divadle Steva Jobse:

Úplně nejlevnější je 29W USB-C napájecí adaptér pro MacBook, který stojí 1 590 Kč. Potom 61W USB-C napájecí adaptér pro 13palcový MacBook Pro vyjde na 2 290 Kč a 87W USB-C napájecí adaptér pro 15palcový MacBook Pro vyjde na 2 590 Kč.

Jestliže tedy chcete použít výše uvedené adaptéry, budete ještě potřebovat kabel USB-C/Lightning. Metrový kabel vyjde na 799 Kč a dvoumetrový na 1 090 Kč. Znamená to tedy, že nejlevnější řešení pro rychlé nabíjení iPhonu vyjde na 2 398 Kč.

Oba modely podporují bezdrátové nabíjení, a tak můžete použít bezdrátovou nabíjecí základnu kompatibilní s technologií Qi. V Online Apple Storu se objevily dvě nabíjecí podložky, a to Belkin a Mophie. Oba doplňky uvádí, že podporují vysokorychlostní bezdrátové nabíjení, ale k dispozici budou až později v tomto roce.

iPhone X FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.