Zavřít reklamu

O iPhonu X, který dnes večer Apple představí, toho víme díky úniku iOS 11 GM opravdu hodně. Co se však ze softwarů úplně vyčíst nedá, je designové pojetí rámečku kolem displeje. U černé varianty by nebyl problém, tmavý rámeček totiž nevypadá vůbec špatně. O bílém rámečku u zbylých dvou barevných variant se to však úplně říci nedá.

Právě bílý rámeček vzbudil mezi milovníky nakousnutého jablko opravdu silnou vlnu nevole a debatu, zda by se k tak ošklivému designovému řešení Apple vůbec snížil. Jeden z nejznámějších světových analytiků Ming-Chi Kuo má však na tuto otázku jasnou odpověď. Podle něj je totiž více než jasné, že se na všech barevných variantách objeví rámeček černé barvy. Jiné možnosti nejsou vzhledem k výraznému zhoršení designu absolutně přípustné.

Podívejte se, jak by rámeček kolem displeje v bílé barvě vypadal:

Obarvení všech rámečků na černo by bylo ze strany Applu logickým krokem. Na použitých OLED displejích je černá barva opravdu dokonalá a rámečky s ní tak víceméně splynou. Displej se tak i opticky velmi rozšíří a stane se prakticky nekonečným. Bílá barva by jej naopak jasně vymezovala a celá myšlenka displeje od okraje k okraji by rázem ztratila své kouzlo.

Po dnešku neštěkne po Touch ID ani pes

Kuo si též myslí, že největším tahákem nového iPhonu X bude 3D snímání, čili technologie Face ID. To by mělo být pro jablečné telefony opravdu průlomovým řešením. Zatím však Apple sklízí spíše slova kritiky za odstranění Touch ID. Samotnému Applu však muselo být jasné, že podobná reakce ze strany uživatelů přijde a proto musí přinést technologii, která Touch ID bez problému předčí. A přesně to se mu alespoň podle Kua povedlo.

To, zda se analytik trefil či nikoliv se dozvíme už za pár hodin. Podle úniků, které však máme k dispozici už nyní, to vypadá, že se technologie Face ID opravdu velmi povedla. Ostatně, svědčí o tom i její vložení do sedmé generace iPodu touch, který by měl přijít dnes večer také. Nechme se však překvapit, co nám večer Apple předvede.

iphone 8 fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.