Zavřít reklamu

Úterní konference nebude samozřejmě patřit jen iPhonu 8. I jiné produkty si na ní odbydou svou premiéru a chvilku slávy. Právě mezi nimi by se měly podle všech dostupných informací objevit i nové Apple Watch 3. generace. Co od nich však můžeme očekávat?

Klasický design

Veškeré úniky hovoří jasně – Apple Watch 3 dostanou prakticky stejný kabát jako jejich předchůdci. Je to celkem logické. První dva modely se jablečné společnosti skvěle osvědčily a přijít na trh s něčím novým zkrátka riskovat moc nechce. Letošní model by měl být navíc podle všeho zaměřen především na sportovce, u kterých je na prvním místě pohodlí a praktičnost.

Jediné, co by mohlo design lehce ovlivnit, je vložení různých technologií, které budou pro své fungování potřebovat místo navíc. S tímto krokem jsme se ostatně setkali už u Apple Watch 2, které oproti svým předchůdcům nepatrně povyrostly. Apple se však bude snažit o co nejminimalističtější pojetí, proto se velké skoky očekávat nedají.

Zajímavé by mohlo být též představení nového materiálu, ze kterého by mohly být Apple Watch 3 potenciálně vyráběny. Doposud jsme se totiž setkali „pouze“ s hliníkovou, keramickou a ocelovou verzí a nějaká novinka typu celoskleněné Watch může klidně přijít. I zde však berme v potaz jejich hlavní cílovou skupinu a využitelnost pro ni.

Třeba se však všichni pleteme a nové Apple Watch 3 budou vypadat přesně takto:

Lepší výdrž baterie

I když jsou Apple Watch celosvětově velmi oblíbené, jedna věc je na nich mnoha uživateli kritizována. Jejich výdrž baterie při využívání GPS či podobných věcí totiž nepatří mezi tu nejdelší. Nové „watchky“ by tak měly tuto slabinu značně zlepšit. Apple se na to při jejich vývoji údajně silně zaměřil a výsledek jeho práce je více než uspokojivý. Pokud tedy patříte mezi ty majitele, kteří své Apple Watch za každodenní nabíjení proklínají, zde je důvod, proč upgradovat.

Nové tréninkové mody a jejich měření

Věc, díky které je mnoho lidí miluje, dostane též pořádné rozšíření. V různých firmwarech nových operačních systému totiž naleznete opravdu solidní seznam všech nových sportů, které budou „watchky“ při měřeních podporovat. Změříte si například svou výkonnost při lyžování, bowlingu, skoku vysokém, fotbalu či rugby nebo baseballu. Některé sporty pak budou pravděpodobně dostupné právě jen pro Apple Watch 3 díky jejich novým senzorům a čipům, které je dokážou změřit.

Změří vám i cukr v těle

Jedna z největších inovací by měla usnadnit život hlavně osobám s cukrovkou. Apple totiž údajně vyvinul neinvazivní senzor měření glukózy v krvi, který do svých Apple Watch implementoval. Ten prý dokonce testoval i sám Tim Cook. Pokud tomu tak opravdu bude a Apple tuto technologii v úterý oznámí, zapíše se zlatým písmem do zdravotnického průmyslu. Žádná jiná technologie totiž podobnou věc neumí.

Koncept Apple Watch 3

Volání i bez telefonu připojeného přes bluetooth?

I o tom se dlouhou dobu spekulovalo. Nakonec to však vypadá, že si budeme muset ještě pár let počkat. Těšit nás tak může alespoň vložení snímače pro LTE připojení. To, jak se na něj budou hodinky připojovat, však zatím není úplně jasné. První informace hovořily o SIM kartách, které by se vkládaly přímo do hodinek. Z toho však nakonec nejspíš sešlo a Apple vymyslel variantu jinou. Údajně se na ní už i domluvil s operátory, kteří mají úspěch či neúspěch jablečných hodinek třetí generace v rukách. Celkově bude obeznámení s fungováním přes LTE pravděpodobně tím nejočekávanějším, co představení Apple Watch 3 přinese.

Těžko říci, s čím dalším na nás Apple při představování Apple Watch 3 vyrukuje. Troufnu si však říci, že i kdyby to bylo „jen“ s věcmi z našeho seznamu, bude to opravdová pecka. Co si totiž budeme nalhávat. Ačkoliv jsou Apple Watch ve světě neskutečně oblíbené, některé mušky prostě mají. Výše zmíněnými věcmi by je však měl Apple do jedné vychytat a svým zákazníkům přinést opravdu dokonalý produkt. Nepotřebujeme totiž revoluční výrobek, který bude po všech směrech úplně jiný. Bohatě nám postačí produkt, který bude zastávat staré funkce, přinese pár nových a vše jako bonus vyladí k dokonalosti a spokojenosti všech. Snad se ho tedy už za pár desítek hodin dočkáme.

apple-watch-3-fb

Dnes nejčtenější

.