Zavřít reklamu

Bezdrátová sluchátka AirPods jsou poměrně drahou záležitostí. Pod cenovkou 4 990 korun se skrývají sluchátka, která se zapnou a připojí k iPhonu, iPadu, Apple Watch či Macu ihned po vytažení z nabíjecího pouzdra. AirPods disponují optickými čidly a akcelerometrem, díky čemuž poznají, jakmile jsou vloženy v uších.

Pokud se rozhodnete investovat několik tisíc do bezdrátových sluchátek, potom se o ně budete náležitě starat, aby vám vydržela co nejdéle. Správnou údržbou zajistíte jejich optimální funkčnost a dlouhou životnost. Odstraníte prach, špínu a další nečistoty, které se do sluchátek během používání dostávají. Podívejte se na tři hlavní kroky, jak při řádném čištění postupovat. A následující postup můžete aplikovat jak na AirPods, tak i na EarPods.

Příprava

Drátová sluchátka EarPods jsou sice malá, nicméně AirPods bez drátů jsou ještě menší. Zároveň jsou náchylnější na poškození a ztrátu. Velice důležité je, abyste k čištění používali kvalitní pomůcky a dezinfekci.

Začněte tím, že si pořídíte malý hadřík z mikrovlákna, kterým lehce otřete zevnějšek. Ujistěte se však, že se jedná skutečně o mikrovlákno. Jedná se totiž o neinvazivní tkaninu, která nepoškrábe lesklý povrch.

Čištění

Čištěním sluchátek utěrkou z mikrovlákna se zbavíte především povrchové špíny. Uvědomte si však, že nečistoty se usazují i do těžce dostupných spárů a do krycí mřížky reproduktorů.

Pro odstranění prachu a nečistot ze záhybů a krycích mřížek použijte vatovou tyčinku do uší anebo bavlněný tampon. Pokud doma nemáte ani jedno, vezměte tužku a k čištění použijte měkký růžový hrot.

Případně byste mohli použít čistou horskou pramenitou vodu. Ale ne že sluchátka namočíte do hrnku s vodou. Pokropte si vodou látku z mikrovlákna a zkuste sluchátka znovu očistit. Vyvarujte se chemikáliím, jako jsou dezinfekční prostředky, dezinfekční ubrousky či čisticí spreje. Dokonce se nedoporučuje ani klasická voda z vodovodu.

Prevence

Stejně jako pro člověka, tak i pro sluchátka je prevence nejlepší způsob, jak si prodloužit život. Pravidelně je kontrolujte, alespoň jednou za několik dní, aby se špína, kterou jste odstranili, zase nevracela zpět.

Jakmile budou sluchátka důkladně vyčištěna podle výše uvedených pokynů, bude jednodušší je nadále udržovat v čistotě. Když uvidíte jen malé smítko, ihned ho odstraňte. AirPods a EarPods uchovávejte v chladném, suchém a tmavém prostředí (nejlépe i uzavřeném), protože jedině tak zajistíte jejich dlouhou životnost.

apple-airpods-fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.