Zavřít reklamu

Před pár dny unikla poslední testovací verze systému iOS 11 Golden Master obsahující spoustu detailních informací o zařízeních, které má cupertinská společnost představit v úterý 12. září 2017. V divadle Steva Jobse se odehraje velkolepé odhalení očekávaného iPhonu X, ale také dalších produktů, jako jsou iPhone 8 a 8 Plus, Apple Watch Series 3 a 4K Apple TV. Ale ještě před oficiální konferencí vypluly na povrch novinky týkající se procesoru A11, bezdrátového nabíjení a rozlišení Apple TV. A dokonce zdrojový kód systému prozrazuje, jak bude fungovat Apple Pay a Face ID.

Face ID a Apple Pay

Výroční iPhone X disponuje systémem pro rozpoznávání obličeje Face ID, který nahrazuje dosavadní čtečku otisků prstů Touch ID. Otazník visel nad tím, jak bude spolupracovat Apple Pay a Face ID. Vývojář Jeffrey Grossman však naznačil, že iPhone X bude ověřovat platbu pomocí Face ID, přičemž platbu potvrdíte dvojitým kliknutím na boční tlačítko (takzvaný side button), které se používá i pro zamykání telefonu. Více o bočním tlačítku jsme se rozepsali v tomto článku.

faceidsidebutton-500

Zde je ještě zmínka o tom, že Face ID pracuje i na iPadu a iPodu touch. Znamená to tedy, že Apple by mohl Face ID integrovat do budoucích iPadů a iPodů touch.

faceidipad-500

Čip A11 Fusion

Všechny tři modely iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus budou poháněny čipem A11 Fusion. Právě označení Fusion odkazuje na sloučení čtyř velkých a vysoce výkonných jader společně s dalšími dvěma menšími a úspornějšími jádry. Podobné to bylo u čipu A10, kde však došlo ke sloučení dvou velkých a dvou menších jader. Je více než pravděpodobné, že A11 přinese lepší výkon. Ale ještě si budeme muset počkat na to, o jak vyšší výkon se bude jednat oproti A10.

Takto by měl vypadat iPhone 8 podle designéra @PhoneDesigner:

Bezdrátové nabíjení

Vývojář Guilherme Rambo v kódu narazil na bezdrátové nabíjení, tudíž všechny tři nadcházející modely budou nabízet bezdrátové nabíjení. Systém však neobsahuje příliš mnoho podrobností o tom, jak bude nabíjení fungovat, ale podle dosavadních spekulaci Apple vsadil na induktivní bezdrátové nabíjení, tedy stejné nabíjení jako u Apple Watch.

ios11gmwirelesscharging500

Standardem bezdrátového nabíjení je Qi, což znamená, že telefon bude muset ležet na nabíjecí podložce. Apple plánuje umožnit výrobcům třetích stran, aby vyráběli bezdrátové nabíječky pro iPhony, ale budou muset získat certifikát Made for iPhone. Podle všeho bude mít bezdrátová nabíjecí stanice výstupní výkon 7,5 W.

4K Apple TV

Vývojář Steve Troughton-Smith včera z uniklého systému zjistil, že další generace Apple TV zavede podporu pro formáty 2160p a pro několik barevných formátů, včetně HDR10 a Dolby Vision. Streamování ve 4K bude vyžadovat připojení alespoň 15 Mb/s.

Informace získané z iOS 11 Golden Master potvrdily, že Apple pojmenuje jubilejní zařízení jako iPhone X a upgradované modely jako iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Dále naznačil, že v iMessage budou dostupné animované emoji a že Apple Watch skutečně nabídnou LTE.

iphone 8 fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.